Χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο από ευαίσθητες προσωπικές στιγμές ανηλίκων κοριτσιών και γυναικών διακινούνται στο Ιντερνετ.

Ανατριχιαστικές παραγγελίες: «Αλάνια μου από Χανιά έχουμε να στείλουμε ωραία πραγματάκια. Ανταλλάζω Μαρία Δ. με Σοφία Κ.»

Είναι συγκλονιστική η έρευνα της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη που αποκαλύπτει ένα στυγνό κύκλωμα εκβιασμών «ανταλλαγών» και διαπόμπευσης ανήλικων κοριτσιών και γυναικών.

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις προκαλούν σοκ για τη δράση και τους διαλόγους αρρωστημένων χρηστών του διαδικτύου που με όρους αγέλης και μαστροπείας φτάνουν στο σημείο να δίνουν στον «αέρα» φωτογραφίες, βίντεο, ονόματα και διευθύνσεις.

Όπως γράφει η εφημερίδα το βράδυ της Τρίτης 11 Μαίου, οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κομμάτι της σκοτεινής αλλά τραγικά και απόλυτα αληθινής εγκληματικής πραγματικότητας του διαδικτύου που καταφέρνει να διαλύει ζωές ανηλίκων και ενηλίκων.

Οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Κατή, Άννα Νίνη, Αντώνης Ρηγόπουλος και Βαγγέλης Σπυράκης, συγκλονίζουν με τα ευρήματα τους από την εμπεριστατωμένη δημοσιογραφική έρευνα τονίζοντας ότι: «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη φρίκη των «χορηγούμενων βιασμών» στις διαδικτυακές στέγης της εκδικητικής πορνογραφίας, οι χρήστες των οποίων δρούν με όρους αγέλης και μαστροπείας στοχοποιώντας γυναίκες, εκθέτοντας ευαίσθητες προσωπικές τους στιγμές, δίνοντας τα στοιχεία τους, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και την διεύθυνση του σπιτιού τους. Μόλις λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση στο koutipandoras.gr  της σοκαριστικής μαρτυρίας μιας νεαρής γυναίκας, της Σοφίας Α. , που ανακάλυψε γυμνές φωτογραφίες της στην πλατφόρμα chatpic.org, λάβαμε ένα link που μας οδηγούσε σε ένα αρχείο google drive. Εκεί βρίσκονταν προσωπικά αρχεία 174 νεαρών γυναικών.

Ένα εμπόρευμα, όπως γράφει η εφημερίδα,  σάρκας μέσω βίντεο και φωτογραφιών σε διαφορετικούς φακέλλους η καθεμία, κάποιες με τα ονοματεπώνυμα τους ή με τα ονόματα που χρησιμοποιούν ακόμη ή χρησιμοποιούσαν κάποια στιγμή στα κοινωνικά δίκτυα. Επώνυμες, ανώνυμες, ενήλικες αλλά και ανήλικες. Όλες γυμνές, ευάλωτες, είχαν μετατραπεί παρά τη θέληση τους από κάποιον ή κάποιους σε προϊόν προς τέρψιν και κακουργηματική εκμετάλλευση, ακόμη και για αγορά από κάθε εμετικό σκουλήκι του διαδικτύου.

Ο ανώνυμος αποστολέας μας ενημέρωνε ότι αυτό είναι ένα μόνο δείγμα και πώς υπάρχουν πολλά παρόμοια αρχεία σε διάφορες πλατφόρμες που συλλέγουν και διακινούν γυμνό υλικό ενήλικων γυναικών και ανήλικων κοριτσιών».

Η έρευνα της εφημερίδας Documento είναι συγκλονιστική, εξόχως αποκαλυπτική και ήδη από την περασμένη Πέμπτη, 13 Μαίου, έχει ενημερωθεί από τους δημοσιογράφους η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, έχει πλήρη γνώση και εικόνα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου για τη δημοσιογραφική έρευνα και τα στοιχεία που έφερε στο φως.

Η δικαστική έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα για «τα βαποράκια του διαδικτύου» και έχει σχηματιστεί ήδη ογκώδης δικογραφία ενώ οι εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Δημοσιεύσαμε σήμερα ένα πολύ μικρό μέρος από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook