Ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα

Έντονος προβληματισμός φαίνεται πως υπάρχει στο επιτελείο της κυβέρνησης αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας μετά και την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στο πλαίσιο της τακτικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία του ιού, ο πρωθυπουργός αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή και χαρά του για την απελευθέρωση των μετακινήσεων, ωστόσο εμφανίστηκε προβληματισμένος «για το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει».

Αναφερόμενος στην υφιστάμενη κατάσταση, διευκρίνισε ότι υπάρχει μία «σημαντική αποκλιμάκωση» των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις διασωληνώσεις, ωστόσο διαμήνυσε πως «η πανδημία είναι ακόμα εδώ, καραδοκεί, το τείχος ανοσίας δεν έχει χτιστεί ακόμα στον βαθμό που θα θέλαμε, παρότι εμβολιάζουμε παραπάνω από 100.000 συμπολίτες μας κάθε μέρα».

«Κατά συνέπεια, οφείλω να ζητήσω πολύ μεγάλη προσοχή για τις επόμενες εβδομάδες, πλήρη εφαρμογή των λίγων μέτρων τα οποία έχουν απομείνει ως προς τη χρήση της μάσκας, την αποφυγή των συνωστισμών και βέβαια απόλυτη συμμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου, ειδικά του χώρου της εστίασης, με τα μέτρα, έτσι όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τους ειδικούς» σημείωσε και συνέχισε:

«Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου, καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα και καθώς θα φτάνουμε πια στον Ιούνιο και θα έρχονται πολλοί περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα μας, τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είναι και σήμερα ώστε να περάσουμε ένα καλοκαίρι πραγματικά ελεύθερο».

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά και στην σημασία τήρησης των περιοριστικών μέτρων καθώς όπως τόνισε «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα. Να το ξαναπούμε αυτό: ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα. Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που κάναμε πριν από κάποιες εβδομάδες, αλλά οφείλουμε να εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Και βέβαια μέσα από τη συμπεριφορά μας και την ατομική ευθύνη προστατεύουμε και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο» κατέληξε.

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης καθώς η πανδημία παραμένει.
«Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook