Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν άνδρες της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από τον Σχίνο Κορίνθου.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων με το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη συνολικά και τρία ελικόπτερα, ένα του Στρατού που κάνει κατάσβεση και από ένα της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν.

Οι Αρχές προχώρησαν μάλιστα στην εκκένωση έξι ακόμη οικισμών από το Αλεποχώρι προς τα Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς δυναμώνει, με τις πύρινες φλόγες να κινούνται πλέον προς τα Μέγαρα, ενώ ήδη μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα.

Παράλληλα ο πυκνός καπνός έχει καταστήσει αποπνικτική την ατμόσφαιρα, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με αμείωτη ένταση μεταξύ των οικισμών Μαυρατζά, Κοκκιναρέα και Τατούλη.

Υπενθυμίζεται ότι με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν επίσης οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» ο Βασίλης Βαθρακογιάννης είπε ότι πριν από λίγο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης και στο Αλεποχώρι κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού και κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν λειτούργησε το 112 ξεκαθάρισε ότι ήταν κεντρική απόφαση για να μην προκληθεί πανικός και γιατί η κατάσταση ήταν απολύτως διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 6 οικισμούς και δύο μοναστήρια.

«Είναι μεγάλη η φωτιά στα Γεράνεια Όρη», είπε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης και σημείωσε ότι «οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς ».

Στην περιοχή επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα.

Με το πρώτο φως της μέρας σηκώθηκαν  και  8 αεροσκάφη Canadair, 9 PLZ, 1 ελικόπτερο του στρατού Chinook και 2 ελικόπτερα. Το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν επίσης δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ,  υδροφόρες του Δήμου, αλλά και εθελοντές πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριεφερειάρχη Κορίνθου, Αναστάσιο Γκιώλη, το μέτωπο της φωτιάς ξεπερνάει τα 10 χλμ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπνός έχει φτάσει μέχρι την Αθήνα…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook