Εάν δεν προσέξουμε, θα γυρίσουμε στην ίδια κατάσταση, δήλωσε η ίδια

«Καμπανάκι» για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών έκρουσε Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σε πρωινή της συνέντευξη.

«Είναι υποχρέωση του κάθε γιατρού, προσωπική και επιστημονική, να εμβολιάζεται έναντι του κορωνοϊού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα να σχολιάσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ και εάν μπορεί να υπάρξει ανάλογη τακτική και για τους γιατρούς, επεσήμανε πως δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Παράλληλα, η κα Παγώνη εμφανίστηκε προβληματισμένη αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού και της μη τήρησης μέτρων μετά την άρση των περιορισμών, προειδοποιώντας πως εάν δεν προσέξουμε, θα έχουμε πισωγύρισμα.

«Έχουμε ένα ιικό φορτίο που αυξάνεται πάλι σε πολλές πόλεις, όπως σε περιοχές στην Κρήτη» είπε και συμπλήρωσε: «Από τις τελευταίες εφημερίες, βλέπουμε αύξηση των περιστατικών που έρχονται στα νοσοκομεία. Εάν δεν προσέξουμε, θα γυρίσουμε στην ίδια κατάσταση. Εμείς οι υγειονομικοί, εάν υπάρξει πάλι τέτοια πίεση, δεν θα τα βγάλουμε πέρα».

Τέλος, σχολιάζοντας την πορεία των εμβολιασμών τόνισε πως «η πρώτη δόση καλύπτει τον άνθρωπο, μετά από 8-10 ημέρες, κατά 45%-50%. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να συνεχίσουν να φορούν τη μάσκα τους και να τηρούν τα μέτρα».
«Εμείς δεν λέμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά τις επιστημονικές. Εμείς λέμε για τις επιπλοκές του ιού» είπε, τέλος, αναφερόμενη στους αρνητές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook