Τι είναι το σύνδρομο θρομβοπενίας - «Αναζητούμε διαρκώς στην βιβλιογραφία τι υπάρχει για τις αρτηριακές θρομβώσεις» λέει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης

Τουλάχιστον τα δύο από τα τρία περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη, του 35χρονου και της 44χρονης, σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρει το προσωρινό πόρισμα από την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ.

Η 44χρονη έχει υποστεί το σύνδρομο θρομβοπενίας προκαλούμενο από εμβολιασμό, το οποίο παρουσιάζεται σε ένα άτομο στις 200.000 πληθυσμού. Αυτό προκαλεί ταυτόχρονα πτώση των αιμοπεταλίων και πήξη του αίματος.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται η περίπτωση της 47χρονης, που νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα παράλυσης.

Εγκεφαλική αιμορραγία υπέστη η 44χρονη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, είπε ότι «για την 47χρονη, που εμβολιάστηκε στην Χερσόνησο με το εμβόλιο της AstraZeneca υπάρχει μια μικρή βελτίωση, καθώς υπάρχει κινητικότητα από χθες στο ένα της πόδι».

«Η 44χρονη παρουσίασε μια πτώση του επιπέδου συνείδησης, διασωληνώθηκε, έγινε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία. Η νύχτα πέρασε ήρεμα, σήμερα το πρωί παραμένει σταθερή και ελπίζουμε σιγά – σιγά να υπάρξει βελτίωση της υγείας της», ανέφερε ο κ. Χαλκιδιάκης.

Όπως τόνισε, «ήταν αξιοσημείωτο ότι είχαμε να κάνουμε με σπάνιες, αρτηριακές θρομβώσεις, όπως του 35χρονου και της 47χρονης, που έκανε μια θρόμβωση στην καρωτίδα. Αναζητούμε διαρκώς στην βιβλιογραφία τι υπάρχει για τις αρτηριακές θρομβώσεις και πως μπορεί να βοηθηθούμε, αλλά δεν βρίσκουμε τίποτα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook