Προανήγγειλε τον εμβολιασμό των 16-18 ετών με το Pfizer που έχει λάβει τη σχετική έγκριση

Oι ηλικίες κάτω των 30 ετών δεν θα εμβολιαστούν με AstraZeneca διευκρίνισε σήμερα ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ προανήγγειλε και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 16-18 ετών.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Μ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες κάτω των 30 ετών θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο, και σε κάθε περίπτωση τα ραντεβού θα ανοίγουν ανά πενταετία, ξεκινώντας από τους 25-29 ετών.

«Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Στην συνέχεια ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας προανήγγειλε ότι ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση, προσθέτοντας ότι εάν ο EMA εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer και για μικρότερες ηλικίες, τότε «θα πάμε και πιο κάτω».

Αναφορικά με τα περιστατικά ανθρώπων που έχουν νοσήσει, ο Μ. Θεμιστοκλέους είπε ότι θα λάβουν μόνο μια δόση του εμβολίου, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότητα τη Δευτέρα, θα αναφέρουμε όλες τις περιπτώσεις και θα έχουμε και το τεχνικό κομμάτι.

Ως προς τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των βεβαιώσεων νόσησης από τα νοσοκομεία, υπογράμμισε ότι σύντομα θα βγαίνουν από το Μητρώο Covid ψηφιακά. Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι όσοι έχουν λάβει και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, μπορούν να εκδίδουν το πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά από 24 ώρες.

Τέλος, για το πράσινο πιστοποιητικό σημείωσε ότι τώρα διαμορφώνεται η τελική μορφή του, καθώς πρέπει οι χώρες να ανταλλάξουν στοιχεία μεταξύ τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook