Προειδοποιήσεις για επιδείνωση των κρουσμάτων λόγω τουρισμού

Τις ανησυχίες του αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο διευθυντής της β´ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη επιπέδωση του τρίτου κύματος».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν σταθεροποιηθεί στα υψηλά, γεγονός που εγείρει πολλές ανησυχίες, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή εικόνα είναι επικίνδυνη για τρεις λόγους: Πρώτον, γιατί άνοιξαν οι δραστηριότητες με την ψυχολογία ότι η πανδημία τελείωσε, δεύτερον, γιατί το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι χαμηλό και τρίτον, γιατί άνοιξε ο τουρισμός και τα εισαγόμενα κρούσματα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Στην συνέχεια αναφερόμενος στην περσινή εικόνα της πανδημίας, οπότε και υπήρχε μεγαλύτερη συγκράτηση, τόνισε ότι «βρεθήκαμε προ εκπλήξεων τον Νοέμβριο» και εξέφρασε τον φόβο ότι η πανδημία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Μας φοβίζει ότι θα συντηρηθεί η πανδημία για όλο το καλοκαίρι» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουμε την πανδημία».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Ελένη Γιαμαρέλλου, σημείωσε ότι «δεν περιμένουμε νε πέσουν γρήγορα τα κρούσματα», ενώ αναφερόμενη στην επιπέδωση που αποτυπώνεται στα τελευταία στοιχεία, παρατήρησε ότι τα τεστ κορονοϊού ήταν λίγα.

Αναφορικά με τα κρούσματα που αναμένονται σήμερα, η ίδια έκανε λόγο για 1.200 μολύνσεις, σημειώνοντας ότι είναι νωρίς τα κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 1.000.

Όπως είπε, άλλωστε, τώρα άρχισε να μειώνεται το ιικό φορτίο στα λύματα.

Η ίδια επανέλαβε, παράλληλα, ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook