«Ακόμη και με αυτά τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί, υπερτερούν τα οφέλη των κινδύνων», τόνισε ο ίδιος

Την εκτίμηση πως έως το τέλος καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού εξέφρασε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι «αυτό βεβαίως εξαρτάται και από την συμμετοχή των πολιτών».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, αυτό «θα εξαρτηθεί και από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», υπογραμμίζοντας πάντως ότι «το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με γοργούς ρυθμούς».

Αναφορικά με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, είπε ότι «ακόμη και με αυτά τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί, υπερτερούν τα οφέλη των κινδύνων».

Πρόσθεσε ότι «οι αποφάσεις της Επιστροπής λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα και με βάση αυτά, προγραμματίζουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό».

Σύστησε δε στους πολίτες να εμβολιαστούν στην 1η και στην 2η δόση με το ίδιο σκεύασμα.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό κατ΄οίκον
Αναφορικά με την συζήτηση για τον εμβολιασμό των εφήβων, ανέφερε ότι την Παρασκευή θα έχουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού (ΕΜΑ) για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και άνω με το Pfizer.

Τόνισε ότι το Σάββατο ανοίγουν τα ραντεβού για τις ηλικίες 30-34 και αναλόγως της ανταπόκρισης θα ανοίξει και σε άλλες ομάδες. Οταν ολοκληρωθούν αυτές οι ομάδες θα μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 12-18.

Αναφορικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, είπε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook