Βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά η επιδημιολογική πορεία της χώρας

Στο «πορτοκαλί» του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό παραμένουν οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, παρουσιάζεται βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα σε αρκετές περιοχές της χώρας μας -με κίτρινη απόχρωση-, ωστόσο ακόμη το μεγαλύτερο μέρος είναι βαμμένο με πορτοκαλί χρώμα.

Σχετικά με τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο «πορτοκαλί», εκτός από νησιά στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο «κίτρινο».

Τα νέα είναι περισσότερο ενθαρρυντικά όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, καθώς στον χάρτη που δημοσιεύεται από το ECDC κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy), έως την Τρίτη, η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4% και βάφεται με πράσινο χρώμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook