«Δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια τώρα, θα μπορούσαμε να το δούμε όταν κρούσματα θα πέσουν στα 200-300», τόνισε

Καθησυχαστικός ως προς την εμφάνιση θρομβώσεων μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σε δηλώσεις του στον ANT1,εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, σημειώνοντας ωστόσο ότι “σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τους κινδύνους στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών”.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στα ηλικιακά όρια για τους εμβολιασμούς με συγκεκριμένους τύπους εμβολίων μετά τα περιστατικά θρομβώσεων, υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια τώρα», ενώ κάτι τέτοιο «θα μπορούσαμε να το δούμε όταν κρούσματα θα πέσουν στα 200-300».
Στη συνέχεια, αφού υπογράμμισε πως οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους, απευθυνόμενους σε όσους έχουν ανησυχήσει μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και βρίσκονται σε σκέψεις για το αν θα κάνουν τη δεύτερη, τόνισε πως οι παρενέργειες που σχετίζονται με περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανιστούν με την ολοκλήρωση εμβολιασμού.

Τέλος, σ ερώτηση για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Τζανάκης προέβλεψε ότι τα νέα κρούσματα θα πέσουν σε τριψήφιο αριθμό τον επόμενο μήνα, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να κυμαίνονται από 25-40 μέχρι το τέλος του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook