Νέο καμπανάκι από τον Γιώργο Παυλάκη για τέταρτο κύμα του ιού από το φθινόπωρο

«Ψευδοπρόβλημα» είναι για τον γιατρό και ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, η συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε πως οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ειδικότερα τα εστιατόρια, όπου, όπως τόνισε, πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίτευξη ανοσίας της αγέλης, σημείωσε πως θα επιτευχθεί όταν οι εμβολιασμοί ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό. Με τον ρυθμό που κινούνται οι εμβολιασμοί και με γνώμονα την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, εκτίμησε πως θα φτάσουμε στον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην φύγουν για τις διακοπές τους χωρίς να κάνουν έστω και μία δόση του εμβολίου, ενώ σημείωσε πως «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με σκεύασμα άλλης εταιρείας.

Στην συζήτηση που υπάρχει αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, απάντησε ότι θα πρέπει να μπούμε σε αυτή τη λογική μετά το καλοκαίρι καθώς δεν είναι ακόμη η ώρα.

«Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων. Πάρα πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες» ανέφερε.

Ένα τέταρτο κύμα του ιού είναι νομοτελειακό, τόνισε ο ίδιος, και σημείωσε πως θα έρθει φθινόπωρο ή το χειμώνα.

«Μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα» επεσήμανε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook