Τουρίστας που ήρθε για διακοπές στη χώρα μας, έχοντας αρνητικό τεστ, βρίσκεται στην εντατική από covid19...

Ο συγκεκριμένος τουρίστας έφτασε στην Ελλάδα στις 29 Μαϊου και είχε μαζί του αρνητικό τεστ 72 ωρών. Τις επόμενες μέρες έγιναν εμφανή τα σημάδια της νόσου, αλλά φαίνεται πως ο ίδιος δεν το αποκάλυψε πουθενά και πλέον βρίσκεται σε δωμάτιο εντατικής…

«Ανησυχούμε πάρα πολύ και αν δεν δούμε τους θανάτους στο μηδέν δεν θα ησυχάσουμε. Είναι μακρινός ο στόχος. Βλέπουμε μια αποσυμφόρηση του συστήματος, αλλά δεν βλέπουμε αποκατάσταση της κανονικότητας λειτουργίας. Η μεγάλη ανησυχία μας είναι ότι υπάρχει παράταση του τρίτου κύματος. Eίναι ανησυχητικός ο αργός ρυθμός αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, πράγμα που δεν μας δίνει δυνατότητα χαλάρωσης», προειδοποίησε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος στην ΕΡΤ και μίλησε για τη συγκεκριμένη περίπτωση:

«Ένας τουρίστας εισήχθη στην εντατική παρότι είχε εισέλθει στη χώρα στις 29 Μαΐου με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Την ίδια μέρα νόσησε, δεν το είπε πουθενά και αργά Τρίτη ήρθε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση, όπου διασωληνώθηκε και είναι πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας» είπε και συμπλήρωσε:

«Με την αυστηρότητα των πρωτοκόλλων, ανοίξαμε, ενώ η διασπορά είναι πολύ μεγάλη. Η αυστηρότητα της εφαρμογής των μέτρων θα μας οδηγήσει σε έναν έλεγχο ή μη της πανδημίας. Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό και πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε αυτόν το στόχο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook