Βαρύ το κατηγορητήριο για τους υπεύθυνους

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, καθώς και τα κρούσματα κορωνοϊού σε αυτό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που επικαλείται τη δικογραφία, 13 άνθρωποι πέθαναν γιατί δεν τηρούνταν τα μέτρα στην κλινική.
Παράλληλα, οι τρόφιμοι βρίσκοντα σε άσχημες συνθήκες ενώ οι επισκέπτες στην κλινική δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία, όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες των συγγενών των θανόντων για τις συνθήκες διαβίωσης στην κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιδιωτική Κλινική στο Περιστέρι, στην οποία μετέβαιναν και ασθενείς για διαδικασία αιμοκάθαρσης, εντοπίστηκαν τον Απρίλιο του 2020 περίπου 35 κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι 13 ασθενείς κατέληξαν.

Σε βάρος των στελεχών της κλινικής ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νίκο Αντωναράκο, και αφορά σε κακουργηματικού βαθμού παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, για μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook