Ανακοινώσεις, πάντως, αναμένονται επισήμως εντός της ημέρας.

Ελληνικά νησιά κι όχι το σύνολο της χώρας φαίνεται πως θα μπουν στην “πράσινη λίστα” της Βρετανίας,με τις ανακοινώσεις να αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η εξέλιξη αυτή είναι δυσάρεστη καθώς αναμένεται να ανατρέψει πολλούς Βρετανούς τουρίστες από το να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ηδη δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν -επικαλούμενα δικές τους πληροφορίες- ότι στην πράσινη λίστα αναμένεται να περιλαφθούν νησιά όπως η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Κως, η Κεφαλονιά. Αλλα δημοσιεύματα, θέλουν να εντάσσονται στην ίδια λίστα και η Μύκονος με την Σαντορίνη.
Σύμφωνα με τη σεναριολογία στους κόλπους της τουριστικής βιομηχανίας, που επικαλείται το BBC, για το ποιες χώρες θα μπορούσαν να προστεθούν στην πράσινη λίστα ταξιδιών της Αγγλίας, ισπανικά και ελληνικά νησιά μαζί με τη Μάλτα βρίσκονται μεταξύ των προορισμών που πιστεύεται ότι ίσως τα καταφέρουν.

Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της μητρικής της British Airways, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «φαίνεται ακόμα αρκετά πιθανό ότι παρότι Ισπανία και Ελλάδα δεν θα τα καταφέρουν να μπουν την πράσινη λίστα, αρκετά από τα νησιά τους θα μπουν, εξαιτίας των χαμηλότερων αριθμών κρουσμάτων και των αρκετών εμβολιασμών σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα».

Ταξιδιωτικός σύμβουλος, στέλεχος της PC Agency, ο Πολ Τσαρλς, αναμένει να προστεθούν στη λίστα η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Κως, η Γρενάδα και η Αντίγκουα, καθώς επίσης οι Μάλτα και Φινλανδία.
Δηλώνει ότι δεν θα εκπλαγεί αν μπουν οι ισπανικές Βαλεαρίδες νήσοι, συμπεριλαμβανομένης της Ίμπιζας, της Μαγιόρκα και Μινόρκα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook