Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί προσφύγων στα ΚΥΤ Λέσβου, Χίου, Σάμου

Εξαπλώνεται πλέον η βεντάλια της εμβολιαστικής εκστρατείας και σε πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες που διαβιούν στη χώρα, αν και προς το παρόν καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος τους.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί προσφύγων έγιναν σήμερα στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, στη ΒΙΑΛ στη Χίο και στο Βαθύ της Σάμου, όπου θα συνεχιστούν και αύριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι εμβολιασμοί των προσφύγων θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τη διάθεση των χρησιμοποιούμενων μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και οι αιτούντες άσυλο σε Κω, Λέρο και στις πρώτες δέκα δομές στην ενδοχώρα.

Στη Μυτιλήνη σήμερα, ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε ανά ομάδες των πέντε ατόμων στο χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας που είχε δωρίσει η ολλανδική κυβέρνηση.

«Καθώς τα εμβόλια δεν μπορούν να παραμείνουν πολλή ώρα έξω από το ψυγείο, οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και κατόπιν ραντεβού και πάντα μέσα στο ΚΥΤ ώστε να μην επιβαρύνονται οι εμβολιαστικές γραμμές της τοπικής κοινότητας» ανέφερε ο διοικητής του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ Νίκος Μπαμπάκος.

Στη δομή της ΒΙΑΛ Χίου θα παραβρεθούν αύριο, Παρασκευή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Τι προτείνει το ECDC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) εξέδωσε σήμερα μια νέα έκθεση που παρουσιάζει τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τον αντίκτυπο του COVID-19 στους πληθυσμούς μεταναστών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ορισμένες ομάδες μεταναστών εκπροσωπούνται δυσανάλογα σε κρούσματα COVID-19, νοσηλεία και θανάτους, καθώς και στα ποσοστά εμβολιασμού. Μεταξύ των μεταναστών που εκπροσωπούνται δυσανάλογα σε κρούσματα COVID-19, νοσηλείες και θάνατοι, παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο έκθεσής τους στο SARS-CoV-2 περιλαμβάνουν επαγγελματικό κίνδυνο, πυκνή διαμονή και χαμηλότερα επίπεδα προσβασιμότητας σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων δημόσιας υγείας .

Η έκθεση εξετάζει επίσης τις αναδυόμενες ενδείξεις για χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των μεταναστών, συχνά λόγω μεγαλύτερης διστακτικότητας, παραπληροφόρησης και προβλημάτων πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook