Τρία κύρια θέματα στο τραπέζι των ειδικών - Τι λέει η κυβέρνηση

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και μεταξύ άλλων, στο τραπέζι θα πέσει το ζήτημα της μουσικής στους χώρους εστίασης και τους γάμους, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 το βράδυ…

Χθες, η Αριστοτελία Πελώνη είπε πως η απαγόρευση μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα.

Πάντως, πρόταση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα.

Από την άλλη, η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση επηρεάζει άμεσα επιχειρήσεις και εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και οι βαφτίσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κάποιοι επιχειρηματίες σκόπευαν να αντιδράσουν και να ανοίξουν τη μουσική για λίγο στα καταστήματά τους, κάτι που εκνεύρισε τον Νίκο Χαρδαλιά:

«Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ακούω συνέχει αυτή τη συζήτηση και μάλιστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη άποψη ότι “έλα βρε, η μουσική κολλάει;”. Η μουσική προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους […] Επίσης η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις, που είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων […[ Σιγά σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι μέσα από τη λογική του αντάρτικου θα τινάξουν την προσπάθεια στον αέρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το μέτρο έχει προκαλέσει και τις αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης (πριν μερικές μέρες κάποιοι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να επιτραπεί η μουσική).

Επίσης, οι περιορισμοί στις εκδηλώσεις (όριο 100 τόμων και απαγόρευση μουσικής) προκαλεί μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις του κλάδου, με το αρμόδιο υπουργείο να …πιέζει τους ειδικούς να επιτρέψουν τη χαλάρωσή τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook