Η «Μεγάλη Στοά» το 2018 είχε διαγράψει τη ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν

Προθεσμία δύο ημερών για την προσκόμιση του πτυχίου ή της άδειας άσκησης επαγγέλματος ζητά από την ψυχολόγο της Καρολάιν ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Mάλιστα, ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι θα κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες που προβλέπονται εάν έως την ερχόμενη Δευτέρα δεν λάβει από την Ελένη Μυλωνοπούλου το πτυχίο ΑΕΙ και την άσκηση και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος της.

«Δεν μας έχει απαντήσει ακόμα στην επιστολή που της έχουμε στείλει. Θα περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα αναλάβει ο νομικός μας σύμβουλος», αναφέρει στο newsit.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, Βασιλική Μπουκουβάλα και συνεχίζοντας αναφέρει: «Καταρχάς έχει κάνει χρήση του τίτλου του Ψυχολόγου. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει πτυχίο ΑΕΙ στην Ελλάδα και άσκηση επαγγέλματος».

Παράλληλα όπως τονίζει η κ. Μπουκουβάλα με τις δηλώσεις της η κ. Μυλωνοπούλου υπέπεσε και σε άλλα λάθη. «Παραβίασε και τα προσωπικά δεδομένα της νεκρής κοπέλας. Μπορεί το απόρρητο να αίρεται προς τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο σε συνεντεύξεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Την ίδια στιγμή στα χέρια της Αστυνομίας έχει περιέλθει έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», στην οποία φέρεται να ανήκε κατά το παρελθόν η «ψυχολόγος». Το έγγραφο, το οποίο αξιολογείται ως σημαντικό από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, φέρει ημερομηνία 17 Απριλίου του 2018 και αστυνομικές πηγές το χαρακτηρίζουν στην «Καθημερινή» ως «δεκτικό έρευνας».

Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνεται πως έπειτα από έρευνα της εν λόγω αδελφότητας, αποδείχθηκε πως η «ψυχολόγος» είναι παντελώς άγνωστη στους Ιατρικούς Συλλόγους Ελλάδας και Ρουμανίας, προσθέτοντας πως είναι απόφοιτος ΤΕΙ με ειδίκευση μαίας. Τονίζεται ακόμη ότι παρείχε ιατρικές συμβουλές όλων των ειδικοτήτων, ενώ στερείτο του δικαιώματος της ακριβούς και πλήρους γνώσεως των θεμάτων αυτών, γεγονός που, όπως αναφέρεται, την καθιστούσε επικίνδυνη.

Παράλληλα, γνωστοποιείται η αποβολή της από την αδελφότητα, καθώς, όπως τονίζεται «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσους συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της «Μεγάλης Στοάς» ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα – γυναικολόγου, σπουδάσασα σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους. Επίσης, η συγκεκριμένη ψευδώς αναφέρει ότι έλαβε την ιατρική ειδίκευσή της εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι υπηρέτησε σε νοσοκομείο της Χαλκίδος για την εκπλήρωση του αγροτικού της».

Υπενθυμίζεται ότι η εμφάνιση της Ελένης Μυλωνοπούλου σε ΜΜΕ και τα όσα αποκάλυψε προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις για τη μη τήρηση του ιατρικού απορρήτου, με ορισμένους μάλιστα να εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν πράγματι είναι ψυχολόγος.
Σε επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με αφορμή πρόσφατες διατυπώσεις της Ελένης Μυλωνοπούλου, τονίζεται:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος», αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει ο ΣΕΨ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook