Στο τραπέζι και η πλήρης κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Την πλήρη απελευθέρωση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού αναμένεται να εισηγηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην Επιτροπή των Επιστημόνων, σήμερα.
Ο κος. Γεωργιάδης, αναμένεται να εισηγηθεί την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου καθώς προχωρούν και οι εμβολιασμοί με γρήγορους ρυθμούς.

Παράλληλα, οι επιστήμονες αναμένεται να εισηγηθούν την επέκταση του ωραρίου κατά μία ώρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από τις 12:30 που ξεκινά σήμερα, θα ξεκινά άμεσα, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, από τη 01:30 την νύχτα.

Η εξέλιξη αυτή θα λειτουργήσει θετικά για τα καταστήματα της εστίασης,καθώς θα καταφέρουν να διευρύνουν το ωράριο κυκλοφορίας τους αλλά και τους ίδιους τους πολίτες να μπορούν να κυκλοφορήσουν για ώρα ώρα περισσότερο.

Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει πως αίρονται όλα τα μέτρα, κάθε άλλο, καθώς όπως και να έχει οι όρθιοι πελάτες δεν θα επιτρέπονται.
Τα παραπάνω μέτρα ενδέχεται να κλειδώσουν από σήμερα, μετά τη σύσκεψη των ειδικών, οι οποίοι παρόλα αυτά θα συνεκτιμήσουν και την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο παρατηρείται ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση του κόσμου στο ζήτημα της τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Μητσοτάκης για εστίαση: Προνόμια για τους εμβολιασμένους

Πάντως, όσον αφορά συγκεκριμένα στην εστίαση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή αναφέρθηκε στη δυνατότητα που θα έχει ένας επιχειρηματίας της εστίασης να ρίχνει “πόρτα” σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.”Ουδείς, να δώσω ένα ενδεικτικό παράδειγμα, το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί τους” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης για ενδεχόμενα προνόμια που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι σημείωσε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία της θα είναι η χρονική στιγμή που όλοι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα προνόμια για τους εμβολιασμένους ενδέχεται να επεκταθούν και πέραν της εστίασης. Οι λεγόμενες διευκολύνσεις μπορεί να αφορούν και συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις ακόμη και γήπεδα.

Ο Βασίλης Κικίλιας εκτιμάει ότι ο στόχος για τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι θα επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι η εμβολιαστική διαδικασία εξελίσσεται καλύτερα από τον αρχικό στόχο.Αναφερόμενος στα προνόμια των εμβολιασμένων, υποστήριξε ότι «αυτό θα γίνει, αφού δοθεί πρόσβαση στα εμβόλια σε όλους τους πολίτες.

Δεν πρόκειται για τιμωρία των υπολοίπων, αλλά για δυνατότητα επιβράβευσης ή διευκόλυνσης αυτών που έχουν εμβολιαστεί με βάση την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα».

Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η συζήτηση περί προνομίων θα γίνει το φθινόπωρο, λέγοντας: «Θα τελειώσουμε με την τουριστική περίοδο, θα δούμε για την παροχή κινήτρων και το φθινόπωρο θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με αυτούς που δεν εμβολιάζονται. Θεωρώ ότι από μόνη της η κοινωνία θα σπρώξει τους υπόλοιπους να εμβολιαστούν. Η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει κλειστή έναν ακόμα χειμώνα. Δεν είναι παιχνίδι. Ακόμα χάνονται ανθρώπινες ζωές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook