Τέλος στις 19 Ιουνίου η παραλαβή των self test από τα φαρμακεία - Πως θα διατίθενται

Μετά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και ο Άκης Σκέρτσος επιβεβαίωσε ότι σταματά η διάθεση των self tests στις 19 Ιουνίου από τα φαρμακεία, αλλά θα συνεχιστεί τους καλοκαιρινούς μήνες «σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι.

Όπως αναφέρει η ανάρτησή του στο Facebook, “η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση τριών τεστ στις ομάδες δικαιούχων.

Πόσα self test μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα 07/06/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/06/2021 θα διατεθούν τρία self tests για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 07/06 μέχρι 30/06.Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 07-12 Ιουνίου, 14-21 Ιουνίου και 21-27 Ιουνίου.

Επίσης, από τη Δευτέρα 14/06/2021 έως και το Σάββατο 19/06/2021 θα διατεθούν τρία self tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Εφόσον ο εργαζόμενος, απασχολείται με τηλεργασία ή έχει νόμιμη άδεια, ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την επιστροφή του εργαζομένου στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούν να προμηθευτούν τρία self test από την Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου, για την πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικών ελέγχων τις εβδομάδες: 7-12 Ιουνίου14- 21 Ιουνίου21 – 27 Ιουνίου. Το self test είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και πρέπει να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν προσέλθουν στην εργασία τους.

Ωστόσο από τον Ιούλιο, οι δικαιούχοι όπως διαφαίνεται θα περιοριστούν στους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς..

Επιπρόσθετα, δωρεάν τεστ θα μπορούν να λάβουν και οι εργαζόμενοι που εκτίθενται σε κόσμο.

Σώματα Ασφαλείας
Ένοπλες Δυνάμεις
Αστυνομία
Πυροσβεστική

Η δήλωση του αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.Όσον αφορά τους εργαζομένους στο δημόσιο, η υποβολή του αποτελέσματος γίνεται στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr: Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους δημοσίου τομέα, από όπου και μπορούν να εκτυπώσουν το αποτέλεσμα.Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test, στην ίδια πλατφόρμα (self-testing.gov.gr)

Πέρα από το self test, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν rapid test ή μοριακό (pcr test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με δική τους δαπάνη από τα φαρμακεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook