Πού κινείται η έρευνα για τις δολοφονίες του ζεύγους Κορφιάτη

Την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει και στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, αναζητούν οι αστυνομικοί καθώς εξάρθρωσαν συμμορία 10 ατόμων που πήραν μέρος σε ένα συμβόλαιο θανάτου.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ προχώρησε στις πρώτες επτά συλλήψεις που συνδέονται με ένα από τα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τον τελευταίο ένα χρόνο.

Ήταν 9 Ιουνίου του 2020 και ενώ ο Ντίμης Κορφιάτης μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα επέβαιναν σε μηχανή ξαφνικά δύο άγνωστοι άνδρες ντυμένοι με μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, ώστε να μοιάζουν με άντρες της ΔΙΑΣ ανοίγουν πυρ εναντίον τους.

Η γυναίκα δέχεται οκτώ πυροβολισμούς στο κεφάλι από 45αρι όπλο και σκοτώνεται ακαριαία.

Όπως αποδείχθηκε, η σύζυγος του Κορφιάτη, ήταν… παράπλευρη απώλεια, καθώς στόχος από τότε, ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο, είχε καταφέρει τότε να επιζήσει.

Ο ρόλος του μάρτυρα «κλειδί»

Στην εξιχνίαση του εγκλήματος έφτασε η αστυνομία, έπειτα από μια κατάθεση «φωτιά». Ο συγκεκριμένος μάρτυρας βρισκόμενος σε παραλία της Ηλείας εκείνη την ημέρα ανέφερε, μεταξύ άλλων,πως είδε δύο άνδρες να επιβιβάζονται σε ένα φουσκωτό σκάφος. Όπως πρόσεξε, τα άτομα αυτά κρατούσαν κράνη μηχανής, ενώ όπως πρόλαβε να δει ένας είχε στην κατοχή του πιστόλι. Από την πορεία του πλωτού μπόρεσε να συμπεράνει πως προορισμός είναι η Ζάκυνθος. Εκεί όπου, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, θα έμπαινε σε εφαρμογή η τελευταία φάση της ένοπλης επίθεσης εναντίον του Ντίμη Κορφιάτη, που οδήγησε στη δολοφονία της συζύγου του.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο μάρτυρας κλειδί συμπλήρωσε πως λίγες ώρες μετά κατάλαβε πως το φουσκωτό, με τα ίδια άτομα, επέστρεψε στην ίδια παραλία και οι επιβάτες του αποβιβάστηκαν και μπήκαν σε αυτοκίνητα.

Αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Κορφιάτη, που στοίχισε την ζωή στην σύζυγό του, οι δράστες κρύφτηκαν στην Αθήνα με σκοπό να αποφύγουν τη σύλληψη.

Η κατάθεση όμως του μάρτυρα οδήγησε στον ιδιοκτήτη του φουσκωτού: πρόκειται για τον εφοπλιστή που αναζητείται και από εκεί σε όλους τους υπόλοιπους.

Ανάμεσα στα επτά άτομα που έχουν συλληφθεί μέχρι αυτή τη στιγμή για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη είναι και δεύτερος αστυνομικός.

Πληροφορίες από την ασφάλεια αναφέρουν πως ο ρόλος που είχε ο συγκεκριμένος ήταν περιφερειακός.

Δηλαδή βοήθησε στην μεταφορά του φουσκωτού αλλά και στην διαφυγή των δραστών.

Επίσης έρευνες έγιναν και σε ένα σκάφος χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ωστόσο η αίσθηση που υπάρχει είναι πως αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί στις αρχές.

Η Ναυτιλιακή του εταιρεία έχει γραφεία σε Κηφισιά και Κολωνάκι, ενώ η έδρα φαίνεται πως είναι στα Νησιά Μάρσαλ.

Κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, ενώ είναι αρκετά γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.

Ο εφοπλιστής που κατηγορείται για συνέργεια στην δολοφονία, είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής των εκτελεστών από το νησί.

Παράλληλα αναμένεται και η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου, μίας γυναίκας η οποία εμπλεκόταν ενεργά στην παρακολούθηση της υπόθεσης. Η καταζητούμενη είχε αναλάβει τη διακριτική παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη και κατέγραφε σε καθημερινή βάση τις κινήσεις, το πρόγραμμα και τις διαδρομές του ξενοδόχου.

Πηγή:newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook