Το συγκεκριμένο στέλεχος θεωρείται πιο μολυσματικό.

Έντονο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα έχει δημιουργήσει η ανακάλυψη του πρώτου κρούσματος βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το Open, το κρούσμα εντοπίστηκε σε άνδρα στην Αθήνα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο σταθμός, επιπλέον έχουν καταγραφεί οκτώ ακόμα μεταλλαγμένα κρούσματα βόρειας προέλευσης στην Κρήτη.

Η μετάλλαξη της Βραζιλιάς, θεωρείται και πιο μολυσματική ενώ μπορεί να μολύνει και άτομα που έχουν αναρρώσει από άλλα στελέχη, σύμφωνα με όσα έχει επισημάνει η επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), επισημαίνουν ότι πολλές μελέτες εμβολίων δείχνουν, ότι ενώ δεν προστατεύουν από τη λοίμωξη, παρέχουν προστασία έναντι της σοβαρότερης μορφής της λοίμωξης.
Το στέλεχος αυτό έχει ήδη ξεφύγει από τα σύνορα της χώρας σε πάνω από είκοσι κράτη και στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, στη Βραζιλία το νέο στέλεχος θεωρείται ήδη ως ένα νέο στάδιο της πανδημίας, για αυτό η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει ως στόχο να εμβολιάσει τον μισό πληθυσμό ως τον Ιούνιο και τον υπόλοιπο ως το τέλος του έτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook