EMA: Συστάσεις για το AstraZeneca – Ποια άτομα πρέπει να το αποφεύγουν

Τι αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Φαρμάκων για τις παρενέργειες που συνδέονται με αυτό
Στην σύσταση νέων οδηγιών προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφορικά με την χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca.
Eιδικότερα, ο οργανισμός συνιστά στα άτομα που έχουν ένα σπάνιο σύνδρομο αιμοφόρων αγγείων να μην εμβολιαστούν με το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca.
Σε δήλωσή της την Παρασκευή, η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα είπε ότι εξέτασε τις περιπτώσεις έξι ατόμων που είχαν σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής αφού είχαν λάβει εμβόλιο για το AstraZeneca.
Το εμβόλιο είχε προηγουμένως συνδεθεί με σπάνιους θρόμβους αίματος, αλλά αξιωματούχοι της υγείας ξεκαθαρίζουν ότι τα οφέλη του εξακολουθούν να υπερτερούν των μικρών κινδύνων.
Οι ειδικοί του EMA κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση διαρροής των τριχοειδών πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες του προϊόντος ως νέα παρενέργεια του εμβολίου.
Ο EMA δήλωσε ότι συνεχίζει την επισκόπηση της καρδιακής φλεγμονής σε μικρό αριθμό ατόμων που εμφάνισαν συγκεκριμένα προβλήματα μετά την ανοσοποίηση με εμβόλια των Pfizer-BioNTech ή Moderna.
Ο οργανισμός σημείωσε ότι μελετά περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, φλεγμονής της καρδιάς και περικαρδίτιδας, φλεγμονής της μεμβράνης που περιβάλλει την καρδιά.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσπνοια και πόνο στο στήθος ενώ τα προβλήματα είναι συνήθως προσωρινά.
«Απαιτείται περαιτέρω ανάλυση για να καθοριστεί εάν υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος με τα εμβόλια» δήλωσε ο οργανισμός της ΕΕ.
Τέλος, δήλωσε ότι αναμένει να ολοκληρώσει την επισκόπηση τέτοιων περιστατικών τον επόμενο μήνα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Παλαιό Φάληρο: Η γυναίκα που συνελήφθη ομολόγησε ότι είναι η μητέρα του νεκρού κοριτσιού – Έπεσε στο μπάνιο και το έριξε στη θάλασσα
- Παλαιό Φάληρο: Συνελήφθη η γυναίκα με το καρότσι που την έψαχναν για το νεκρό κοριτσάκι στην παραλία (βίντεο)
- Βόλος: Πέθανε στα 52 της η δημοσιογράφος Ντίνα Παππά – Πριν από λίγους μήνες είχε χάσει σε τροχαίο το γιό της
- Αλέξανδρος Τσουβέλας – Σαρώνει ο «Εξωγήινος»: Ιστορική βραδιά στον Λυκαβηττό και πανελλαδική φρενίτιδα!
- Γιώργος Πατούλης: Απαντά στα αρνητικά σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του – «Είναι λεκτική βία» (βίντεο)
- Μητσοτάκης για Πατρών – Πύργου: Κλείνουμε μία εκκρεμότητα που έρχεται από το βαθύ παρελθόν, διορθώνουμε μία διαχρονική αδικία που ταλαιπώρησε τους πολίτες της Δ. Ελλάδας (βίντεο)
- Μητσοτάκης για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Πύργου: Υπερσύγχρονο έργο που θα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη
- Κατερίνα Λιόλιου: Ποζάρει με σέξι λεοπάρ μπικίνι από τις διακοπές της στην Αλόννησο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook