Τι αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Φαρμάκων για τις παρενέργειες που συνδέονται με αυτό

Στην σύσταση νέων οδηγιών προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφορικά με την χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca.

Eιδικότερα, ο οργανισμός συνιστά στα άτομα που έχουν ένα σπάνιο σύνδρομο αιμοφόρων αγγείων να μην εμβολιαστούν με το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca.

Σε δήλωσή της την Παρασκευή, η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα είπε ότι εξέτασε τις περιπτώσεις έξι ατόμων που είχαν σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής αφού είχαν λάβει εμβόλιο για το AstraZeneca.

Το εμβόλιο είχε προηγουμένως συνδεθεί με σπάνιους θρόμβους αίματος, αλλά αξιωματούχοι της υγείας ξεκαθαρίζουν ότι τα οφέλη του εξακολουθούν να υπερτερούν των μικρών κινδύνων.

Οι ειδικοί του EMA κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση διαρροής των τριχοειδών πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες του προϊόντος ως νέα παρενέργεια του εμβολίου.

Ο EMA δήλωσε ότι συνεχίζει την επισκόπηση της καρδιακής φλεγμονής σε μικρό αριθμό ατόμων που εμφάνισαν συγκεκριμένα προβλήματα μετά την ανοσοποίηση με εμβόλια των Pfizer-BioNTech ή Moderna.

Ο οργανισμός σημείωσε ότι μελετά περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, φλεγμονής της καρδιάς και περικαρδίτιδας, φλεγμονής της μεμβράνης που περιβάλλει την καρδιά.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσπνοια και πόνο στο στήθος ενώ τα προβλήματα είναι συνήθως προσωρινά.

«Απαιτείται περαιτέρω ανάλυση για να καθοριστεί εάν υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος με τα εμβόλια» δήλωσε ο οργανισμός της ΕΕ.
Τέλος, δήλωσε ότι αναμένει να ολοκληρώσει την επισκόπηση τέτοιων περιστατικών τον επόμενο μήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook