Το πρώτο τους μάθημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις δίνουν σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία γίνεται σήμερα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα συνεχιστούν την Τετάρτη.

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να είναι στις σχολικές αίθουσες από τις 08:00 και η εξέταση αρχίζει στις 08:30. Ακόμη, πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό ταυτότητας, το δελτίο εξεταζομένου, αλλά και τη βεβαίωση αρνητικού self test.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα συνεχιστούν αύριο, Τετάρτη (16/6), με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, αυτό θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για τη διενέργεια δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή. Σε περίπτωση που το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος ή ο εκπαιδευτικός θα λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο. Σε περίπτωση που το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που θα βρίσκονται στην ίδια αίθουσα στην οποία διαγνώστηκε το επιβεβαιωμένο κρούσμα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών θα συνεχίζουν κανονικά τη συμμετοχή στις εξετάσεις με αρνητικό τεστ.

Ως προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος, θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης. Από την άλλη, σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας των υποψηφίων που διαμένει στο ίδιο σπίτι βρεθεί θετικό, ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει κανονικά στις Πανελλαδικές με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος. Επιπλέον, εάν κάποια περιοχή χαρακτηριστεί ως «κόκκινη» εν μέσω Πανελλαδικών, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση αρνητικού τεστ από υποψήφιους και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook