Διευκρινίσεις από τον υπουργό Υγείας μετά την απόφαση της Επιτροπής εμβολιασμών

Στις εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca αναφέρθηκε από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της ΕΕ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός σχολίασε την ανακοίνωση τη Δευτέρα για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη σύσταση να μην χορηγείται στους κάτω των 60.

«Η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες. Εκατομμύρια ευρωπαίοι έκαναν το εμβόλιο όπως και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Πάνω από 20 χώρες και εμείς συστήνουμε και η δεύτερη δόση του AstraZeneca να γίνει κανονικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας που θέλουμε».

Υπενθυμίζεται πως εισήγηση για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca μόνον για τους πολίτες άνω των 60 ετών έκανε εχθές, Δευτέρα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού πρώτης δόσης AstraZeneca και είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών θα λάβουν ένα ενημερωτικό SMS που τους δίνει τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να αλλάξουν εμβόλιο.

Ωστόσο, τα άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί με AstraZeneca δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς ο κίνδυνος για παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση. Αξίζει να σημειωθεί πως παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 1,3 περιστατικά ανά ένα εκατομμύριο δόσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook