Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του 32χρονου καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, αποκάλυψε την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

«Αύριο θα εμφανιστούμε στις ανακριτικές αρχές, προκειμένου να καταθέσουμε τα στοιχεία ενώπιον του ανακριτή. Η υπερασπιστική γραμμή είναι συγκεκριμένη. Είναι αποδοχή της πράξης με όλες τις λεπτομέρειες. Θα προστεθούν νέα στοιχεία που θα αυξήσουν το ανακριτικό υλικό για το τι συνέβη πραγματικά και ποιες ήταν οι συνθήκες. Ως γεγονός και ως άδικη πράξη δεν αμφισβητείται», εξήγησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα»

«Αυτό που λέω από την πρώτη μέρα ήταν ότι δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε ήταν προσχεδιασμένο. Και δεν υπήρξε και ο οποιοσδήποτε συνεργός. Δεν προέκυψε τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια πράξη που ο εντολέας μου αποδέχεται, αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, αλλά θα μιλήσουμε και για τα γεγονότα που πυροδότησαν την πράξη του», συνέχισε ο ίδιος.

«Αύριο θα εμπλουτίσουμε την ήδη υπάρχουσα προανακριτική κατάθεση. Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και έγγραφα που θα δείξουν την κατάσταση που επικρατούσε μεταξύ του ζευγαριού σε παρελθόντα χρόνο. Το ημερολόγιο του θύματος αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Είναι στα πρώτα έγγραφα που η ίδια η αστυνομική αρχή διαβίβασε. Είναι αξιοποιήσιμο ανακριτικό υλικό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ακραία κατάσταση με ακραίες συνθήκες. Είτε μιλάμε για το ημερολόγιο, είτε για τις καταθέσεις των μαρτύρων, είτε η ίδια η απολογία, όλα αυτά συνθέτουν το υλικό της δικογραφίας. Το ημερολόγιο θα αξιοποιηθεί, θα το αναδείξουμε, είναι και αυτό ένα από τα στοιχεία», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Από το νομικό μας πολιτισμό, το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην υπεράσπιση είναι ιερό. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ψυχολογική κατάσταση και τι ακριβώς συνέβη. Θα αξιολογηθούν όλα αυτά και η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει», είπε ακόμα.

«Στο παρόν στάδιο δε θα καλέσουμε μάρτυρες αναφορικά με την κατάσταση στο σπίτι του ζευγαριού. Επίσης, μόνο αν κρίνει ο ανακριτής ότι πρέπει θα υποβληθεί σε οποιαδήποτε ψυχιατρική εξέταση ο εντολέας μου. Αύριο είναι μεγάλη μέρα σε επίπεδο ανάκρισης. Υπάρχει και άλλο υλικό της δικογραφίας που ακόμα δεν το έχουμε δει γιατί είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Νομίζω ότι μέσα από τη μακροσκελή διαδικασία αύριο θα αναδειχθούν και άλλα στοιχεία», συνέχισε.

Απαντώντας σχετικά με το στοιχείο που έχει προκύψει, ότι οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν από τις κάμερες αρκετές ώρες πριν την τέλεση του εγκλήματος, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι «Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κάποιο σχόλιο, γιατί αυτό αποτελεί μέρος της υπερασπιστικής γραμμής και αυτών που θα καταθέσουμε. Αλλά το βασικό στοιχείο αυτής της υπόθεσης είναι η ομολογία του εντολέα μου. Τα άλλα στοιχεία είναι επιμέρους που αναδεικνύουν μόνο τις συνθήκες εκτέλεσης του αδικήματος, και τα οποία θα αξιολογηθούν».

«Έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του»

«Ο εντολέας μου έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, και λέει ότι ό,τι έγινε μετά, έγινε με μόνο γνώμονα το παιδί. Στο μυαλό του υπήρχε μία σκέψη, σύμφωνα με τα λόγια του, δεν ήθελε το παιδί να χάσει την ίδια ημέρα και τη μάνα και τον πατέρα του. Για τα όσα έγιναν μετά το αδίκημα σας μιλάω», σημείωσε ακόμα ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε, τέλος, ότι ο 32χρονος επιθυμεί την επιμέλεια του παιδιού να την έχουν και οι δύο οικογένειες.

«Έχει αναλάβει η εισαγγελία πρωτοδικών. Το παιδί θα πάει είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου, είτε στην οικογένεια της 20χρονης. Η βούληση του εντολέα μου είναι να είναι και στις δύο οικογένειες το παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook