Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Μονή Πετράκη με δράστη έναν 37χρονο ιερέα, ο οποίος επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε βάρος συνολικά 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων 7 μητροπολίτες.

Ο 37χρονος ο οποίος υπηρετούσε στη Βέροια, πραγματοποίησε την επίθεση μετά την απόφαση Συνοδικού Δικαστηρίου να τον καθαιρέσει.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος του 37χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, τόνισε ότι ο ιερέας χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και ο ίδιος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή.

Επεσήμανε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι μετά από αυτό θα έπρεπε να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο εντολέας του επιμένει ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση. Πρόσθεσε πως ναι μεν έχει μετανιώσει αλλά δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. «Στην συνάντηση μου μαζί του δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως ο 37χρονος του μετέφερε ότι παρήγγειλε το χημικό υγρό από μια εταιρία που του είπαν ότι το συγκεκριμένο δεν μπορεί να βλάψει.

«Δεν θα τον αναλάμβανα αν έβλεπα ότι ήξερε και καταλάμβανε τι έχει κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Νεότερα στοιχεία για την κατάσταση της Υγείας των τραυματιών έδωσε αργά εχθές το βράδυ το υπουργείο Υγείας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” έχουν διακομισθεί οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος ο οποίος μετέβη εχθές στο ΚΑΤ έχει ήδη λάβει εξιτήριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook