Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού προσβάλλει περισσότερο τα παιδιά γι αυτό έχει ανοίξει η συζήτηση για τον εμβολιασμό σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Αυτό μεταξύ άλλων είπε ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο οποίος έκανε λόγο για την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος πανδημίας το φθινόπωρο εξαιτίας και της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού

Σε περίπτωση τέταρτου κύματος τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο με την ινδική μετάλλαξη Δέλτα να έχει επικρατήσει και με το 50% ανεμβολίαστους δεν θα μιλάμε για υγειονομική κρίση αλλά «θα έχουμε καταστροφή» τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.
.

Ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε ότι όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου έχουν υψηλότατη προστασία έναντι σοβαρής νόσου και θνητότητας αλλά όχι νόσηση.

«Νοσούν αλλά δεν σέρνονται στα νοσοκομεία» τόνισε ο επιστήμονας και πρόσθεσε ότι με τις μεταλλάξεις και οι εμβολιασμένοι μπορούν να διασπείρουν τον ιό.

Προειδοποίησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει περισσότερο και τα παιδιά και σε Ισραήλ και Αμερική μιλούν για εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook