Οι δύο πίνακες ανεκτίμητης αξίας του Πάμπλο Πικάσο και του Πιετ Μποντριάν επιστρέφουν στην Εθνική Πινακοθήκη μετά από 9 χρόνια.

Ο 49χρονος υποστήριξε ότι όλο αυτά τα χρόνια φυλούσε τους δύο πίνακες στο σπίτι του, σε μια κρύπτη στο μπάνιο, ωστόσο, πριν από δύο μήνες περίπου, θορυβημένος από τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι αρχές βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, πήρε τους πίνακες και αφού τους συσκεύασε με σακούλες σκουπιδιών τους έκρυψε στη ρεματιά.

Ο 49χρονος δράστης, παντρεμένος – χωρισμένος με παιδιά, που μοίραζε τη ζωή του, μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας, λένε οι πληροφορίες, ότι ήταν απόλυτα συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς και ομολόγησε πως ο ίδιος «εξαφάνισε» τα έργα τέχνης.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι το πάθος του για την τέχνη, ήταν αυτό που τον οδήγησε στην μεγάλη αρπαγή, ενώ δεν προσπάθησε, μέσω των υπόγειων διαύλων να τα σπρώξει και να βρει αγοραστή, καθώς ήξερε καλά, ότι κανείς δεν θα έδινε εκατομμύρια για να αγοράσει πίνακες που ουσιαστικά ποτέ δεν θα ήταν δικοί του.

Δείτε εδώ το χρονικό της μεγάλης κλοπής των πινάκων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook