Χρούσος: «Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των 15-17»
«Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προστατεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη μετάλλαξη Δέλτα....»
Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιο επιθετική και μεταδίδεται πολύ εύκολα, ενώ φαίνεται να χτυπάει με μεγαλύτερη συχνότητα τους νέους.
Συμπλήρωσε όμως ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προστατεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη μετάλλαξη Δέλτα, ασθενούν πολύ δύσκολα, αλλά ακόμη κι αν ασθενήσουν θα το περάσουν με ήπια συμπτώματα.
Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς των νέων, είπα ότι μετά την ανακοίνωση της «κάρτας ελευθερίας», αυξήθηκαν τα ραντεβού και τις πρώτες 24 ώρες μετά την ανακοίνωση κλείστηκαν περισσότερα από 18.000 ραντεβού.
Τέλος και σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, ο κ. Χρούσος είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έκανα αυτό που έπρεπε» είπε ο 54χρονος που σκότωσε τον 21χρονο στο Ηράκλειο – Συνελήφθη και η σύζυγος του (βίντεο)
- Πέθανε ο “παπα-Τσάκαλος” – Η ανάρτηση του γιου του
- Μονακό – Ολυμπιακός 82-105: Έκανε το 3-0 και είναι στο Final Four!
- Ιωάννας Τούνη: Ταξιδάκι με φίλους στη Βαρκελώνη– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
- Κρήτη: Ένας 54χρονος δολοφόνησε πυροβολώντας εξ επαφής 21χρονο άνδρα τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για το θάνατο του γιού του σε τροχαίο
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: Βίντεο με τη Ρία Ελληνίδου να χοροπηδά στο τραμπολίνο που αγόρασε για τον γιο του, Πάρη
- Ενθουσιασμένη η Νατάσα Θεοδωρίδου: «Έχουμε γίνει διεθνείς» – Βίντεο
- Νότης Σφακιανάκης: Βαρύ πένθος για τον τραγουδιστή – Πέθανε η αδερφή του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook