Διχασμένοι είναι οι καταστηματάρχες σχετικά με τον διαχωρισμό της εστίασης σε αμιγή και μεικτό χώρο, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για μετατόπιση ευθυνών από την κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής, δήλωσε στο MEGA πως ο κλάδος της εστίασης θέλει να έχει ασφαλή εστιατόρια για να μπορούν να έρχονται οι πελάτες και πρόσθεσε πως οι αλλαγές που ανακοίνωση η κυβέρνηση μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

«Έχουμε τις πόρτες ανοιχτές και μπορεί να έρθει όποιος θέλει. Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών είναι θέμα της κυβέρνησης και ρίχνουν το μπαλάκι σε μας».

Αυτή τη στιγμή το 35% έχει εμβολιαστεί και το πελατολόγιο που μπορεί να απευθυνθεί η εστίαση είναι μικρό, με τους καταστηματάρχες να ζητούν την αύξηση των εμβολιασμών.

«Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο με προσωρινή ισχύ», τόνισε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης για τον διαχωρισμό των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στην εστίαση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η εφαρμογή του μέτρου στις νεότερες ηλικίες. Επιπλέον, θεωρεί πως στο κατάστημά του κανείς μπορεί να βάλει όποιον θέλει.

«Τα μέτρα που αφορούν τη δημόσια υγεία καλύπτονται και από την ΕΣΔΑ και είναι υπερνομοθετικής ισχύος, καλύπτονται από το Σύνταγμα. Το είπε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας», τόνισε.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας θεωρεί πως εκείνο που προέχει είναι το εμβόλιο έναντι των παρενεργειών.

«Ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται με ταχύτητα πλέον και κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Όλος ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί και αρχίσαμε να κάνουμε κάτι σαν ανθρωπότητα. Ήταν Γολγοθάς για όλους, όχι μόνο για τους καταστηματάρχες. Αν βάλουμε μπροστά τις παρενέργειες στη ζωή και το θάνατο, τι μετράει περισσότερο; Το εμβόλιο είναι σημαντικό».

«Αυτό που μας προβληματίζει είναι πως θα κάνουμε αυτό τον ελεγκτικό μηχανισμό, δεν είναι δουλειά μας και δεν υπάρχει σχετική εκπαίδευση», υπογράμμισε ο Γιώργος Καραπαπάζογλου, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.

«Αυτές οι δύο βδομάδες θα είναι κρίσιμες για τους καταστηματάρχες. Δεν θεωρώ ότι οι επισκέπτες θα θελήσουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, απλά θέλουν να περάσουν καλά», κατέληξε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook