Ανησυχητικά αυξητική η τάση στα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα  κορωνοϊού δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη και πρόσθεσε ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Μάλιστα, σημείωσε ότι έχουν καταγράφει συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λόγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη.

Επισήμανε ότι για τη μετάλλαξη Δέλτα είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 801 νέες μολύνσεις, ενώ την Κυριακή είχαν καταγραφεί 619.

Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας σχολιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, ανέφερε πως: «Η πανδημία έχει ανοδική πορεία ενώ είχαμε κατέβει πολύ χαμηλά. Ο ιός διασπείρεται σιωπηλά και κάποια στιγμή όταν υπάρξει μεγάλη διασπορά θα δούμε το κύμα να έρχεται. Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει αλλά σε ποσοστό 10%. Επίσης ο εμβολιασμένος δεν θα νοσήσει βαριά. Υπάρχει ένα 20-30% ατόμων που κινδυνεύουν από τον ιό και δεν έχει εμβολιαστεί. Είναι τεράστια ανάγκη να εμβολιαστούν τα ευπαθή άτομα».
Ο ίδιος έθεσε τη χώρα σε κόκκινο συναγερμό, καθώς αν δεν βελτιωθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα είναι αναπόφευκτο, κυρίως λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις