Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πρέβελη.

Συναγερμός έχει σημάνει σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Λιμενικό Σώμα έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στην Πρέβελη.
Από το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για την απομάκρυνση κατασκηνωτών που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τo cretalive.gr, οι κατασκηνωτές μεταφέρθηκαν σε άλλη παραλία ώστε να είναι ασφαλείς και να μην κινδυνεύσουν. Στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 38 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δέκα οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η ανησυχία για το φοινικόδασος που βρίσκεται στην περιοχή. Μάλιστα προκειμένου να μην «ξεφύγει» η κατάσταση, έπιασε και πάλι δουλειά το ρώσικο «θηρίο» Μπέριεφ και συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης

Με τη βοήθεια πλωτών μέσων εκκενώνονται προληπτικά οι παραλίες στον Πρέβελη και στο Αμμούδι, από τους λουόμενους και κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι κατασκηνωτές μεταφέρθηκαν σε άλλη παραλία ώστε να είναι ασφαλείς και να μην κινδυνεύσουν από τη φωτιά που καίει σε χαμηλή βλάστηση.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ανέφερε στο rethemnosnews.gr: «Είμαστε σε φάση συντονισμού της όλης κατάστασης. Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο. Σκάφη του Λιμενικού πηγαίνουν προς την περιοχή, όπως και όλα τα κοντινά καραβάκια, προκειμένου να συγκεντρώσουν και να πάρουν τον κόσμο ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook