Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς,

Η αρχή θα γίνει με το προσωπικό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και μετά στο προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας…

Η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων κατηγοριών και συμπλήρωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις των αποφάσεων.

Σύμφωνα επίσης με ΤΑ ΝΕΑ θα υπάρχουν 4 φάσεις:

Φάση 1
Μέσα στο Ιούλιο θα βγει η απόφαση για το προσωπικό σε οίκους ευγηρίας και μονάδες ευπαθών ατόμων. Δεν αποκλείεται να υπάρξει ένταξη στο μέτρο του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού στις συγκεκριμένες δομές

Φάση 2
Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η απόφαση για το προσωπικό των νοσοκομείων (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό), όπως και για το προσωπικό στα κέντρα υγείας και στις κλινικές.

Φάση 3
Εμβολιασμός καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών. Το συγκεκριμένο θέμα θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο και θα αξιολογηθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών.

Φάση 4
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εμβολιασμό για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών μονάδων, όπως και για αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων. Θα εξεταστεί επίσης και η περίπτωση εμβολιασμού του προσωπικού ειδικών μονάδων Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook