Σκουτέλης για εμβολιασμούς: «Ανεξήγητος ο δισταγμός των πολιτών…»
 
  Τι είπε για την απώλεια νέων ανθρώπων που νοσούν από Covid-19, τους “αναπόφευκτους” συνωστισμούς και την ανάγκη για άμεση εμβολιαστική θωράκιση του πληθυσμού.
Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Παρασκευής, ο Αθανάσιος Σκουτέλης, Διευθυντής Β΄ Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Υγεία».
Όπως είπε, «με το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού, ο καθένας προστατεύει τον εαυτό του, την οικογένεια και τους φίλους του, όπως τους φροντίζει καθημερινά».
«Ο Έλληνας δεν είναι αρνητής, αυτοί είναι ένα μικρό, νομίζω μονοψήφιο ποσοστό. Οι άλλοι είναι διστακτικοί να κάνουν το εμβόλιο, πολλοί πάνε στην ουρά και φεύγουν, με ένα σκεπτικό που δεν μπορώ να το εξηγήσω», ανέφερε ο κ. Σκουτέλης.
Σε ότι αφορά τα αίτια του δισταγμού των πολιτών, ο κ. Σκουτέλης είπε «δεν νομίζω ότι υπολείπεται η ενημέρωση. Ένας λογικός και σώφρων άνθρωπος δεν νομίζω ότι περιμένει ένα τηλεοπτικό σποτάκι για να κάνει κάτι, όταν του λέει ο γιατρός του να κάνει κάτι».
Εξήγησε ότι για αυτό «νομίζω ότι ευθύνεται η υπερβολική ενασχόληση με τα λίγα «κακά» του εμβολίου, σε αντίθεση με τα πολλά καλά από το εμβόλιο».
Όπως τόνισε ο κ. Σκουτέλης, «είμαστε σε μια κινούμενη άμμο, δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε ένα μέτρο, αλλά σε δέσμη μέτρων που πρέπει να τηρείται, που το ένα συμπληρώνει το άλλο».
Σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ιδίως με μολύνσεις νέων ανθρώπων, ο Καθηγητής είπε «ποτέ δεν είπαμε ότι οι νέοι δεν αρρωσταίνουν, αλλά ότι δεν νοσούν βαριά, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Γιατί βρίσκει χώρο εκεί ο κορωνοϊός και όχι σε άλλες ηλικίες; Διότι εν πολλοίς οι άλλες ηλικίες έχουν εμβολιαστεί».
Ωστόσο, όπως τόνισε, «δεν είπαμε ότι δεν νοσούν βαριά οι νέοι, υπάρχουν ορισμένοι που νοσούν βαριά. Όταν λέμε ότι πέθανε ένας νέος 25 ετών “είναι βαριά είδηση, είναι βαρύ”, ενώ αν λέμε ένα ποσοστό 0,1% δεν είναι βαρύ».
«Βλέπουμε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ενώ ξέραμε την μετάλλαξη Δέλτα. Υπάρχει υποτροπή, διότι δεν υπήρξε τήρηση των μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές, υπάρχει και ο αναπόφευκτος συνωστισμός, ιδίως μεταξύ της νεολαίας που κάνει διακοπές», τόνισε ο Αθανάσιος Σκουτέλης, καταλήγοντας πως «αν αρχίσουμε και παίρνουμε μέτρα, έστω όχι οριζόντια, όχι καθολικά, συν τους εμβολιασμούς θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια μεγάλη αύξηση».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είπε τον «Παλιόκαιρο» και εξασφάλισε μια θέση στο The Voice
- Βολάνης-Κατσίγιαννη: Στα backstage της πρόβας τζενεράλε πριν την πρεμιέρα και το «1+1» δώρο τους στον κόσμο
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: “Η γιαγιά μου πριν χρόνια μού είχε βρει στο φλυτζάνι τα αρχικά του Χρήστου Μάστορα” (βίντεο)
- Σίντνεϊ Σουίνι: Η ανάρτησή της μετά την τολμηρή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί – «Η δύναμη των γυναικών» (βίντεο&φωτογραφίες)
- Ιωάννα Τούνη: Μας δείχνει την έκπληξη που της έκανε ο σύντροφος της!
- Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν μαθητές και καθηγήτρια μετά από άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε Λύκειο
- Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει τη διοίκηση του Ελληνικού Φεστιβάλ
- «Καρφώνουν» Ανδρουλάκη Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος: «Κανείς δεν είναι τέλειος, γίνονται λάθη, υπάρχουν ζητήματα» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  