Οι γονείς έτρεξαν πανικόβλητοι να πάρουν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση στα Χανιά μόλις έγινε γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού

Τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν περιορίζονται μόνο στην κατασκήνωση στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορωνοϊού στα Χανιά αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες , μετά και το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν εντοπιστεί πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα τόσο σε παιδιά όσο και σε εργαζομένους.

Μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος σε παιδική κατασκήνωση στα Χανιά, αρκετοί γονείς πήγαν άρον-άρον να πάρουν τα παιδιά τους και να τα υποβάλλουν σε τεστ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα θετικά αποτελέσματα είναι πάνω από 30, με τον φόβο τα συνολικά κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί τουλάχιστον 200 παιδιά.

Οργισμένοι οι γονείς

υτό που έχει εξοργίσει τους περισσότερους γονείς, όπως λένε στο zarpanews, είναι οι χειρισμοί της κατασκήνωσης, αφού το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας χθες, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκε θετικό και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους.

Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το zarpanews, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης μπορεί να γνώριζαν την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στον χώρο τους ήδη από την Δευτέρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός, αλλά επέμεναν να διαψεύδουν τις φήμες σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς, συμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στον χώρο για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού σε όσα παιδιά παραμένουν στην κατασκήνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 13-17 ετών εντοπίστηκαν και σε δεύτερη κατασκήνωση στην Χαλκιδική. Δείτε εδώ περισσότερα 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook