Με τη Μύκονο να μετράει ήδη τα πρώτα 24ωρα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η κάμερα του MEGA έπιασε πολλούς τουρίστες να χορεύουν στα άδεια σοκάκια του νησιού χωρίς μουσική.

Οι τουρίστες δήλωσαν ότι αγαπούν το νησί και θέλουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Ωστόσο, υπήρχαν κι εκείνοι που αποχώρησαν από τη Μύκονο μόλις έγιναν γνωστά τα νέα μέτρα.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη στα σοκάκια του νησιού, ωστόσο πολλοί ήταν οι τουρίστες που δεν φορούσαν μάσκες.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου έχουν πικρία και θυμό, ωστόσο ευελπιστούν ότι το νησί θα επανέλθει στους παλιούς ρυθμούς της.

«Το νησί έχει πάθει μεγάλη ζημιά, οικονομικά και τουριστικά. Ο τουρισμός πιέζεται να κάνει κάτι που δεν θέλει. Δεν πήγε κάτι λάθος από τον Δήμο, αλλά τον κόσμο που είναι πολύς. Ένα μέτρο που δεν επιβάλλαμε στους εργαζομένους που ήρθαν ήταν να εμβολιαστούν από την αρχή», είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μυκόνου Αλέξανδρος Κούκας.

Ωστόσο, άλλη γνώμη είχε ο Γιώργος Χότζογλου, Πρόεδρος Εργαζόμενων στον Επισιτισμό, ο οποίος υποστήριξε πως η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση.

«Η διασπορά στη Μύκονο δεν ξεκίνησε από τους εργαζόμενους σε εστίαση και επισιτισμό, αλλά οφείλεται στην ανοργανωσιά της κυβέρνησης σχετικά με τον εμβολιασμό αυτών των εργαζόμενων. Είχαμε ζητήσει να εμβολιαστούμε κατά προτεραιότητα και συγκεκριμένα με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, αντιθέτως κάναμε την πρώτη δόση με AstraZeneca μετά τα μέσα Μαϊού, με τη δεύτερη δόση να πρέπει να γίνει τον Αύγουστο», κατήγγειλε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook