Τζανάκης: «Στο 4ο κύμα ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους…»
Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι στο τέταρτο κύμα όλοι θα έρθουμε σε επαφή με τον ιό, αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων - Στο 95% των νέων μολύνσεων η επικράτηση της μετάλλαξης Δ' σε ορισμένες περιοχές...
Σε κάποιες περιοχές όπως στην Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα ανέρχεται στο 95% των νέων μολύνσεων, ενώ σε όλη την χώρα βρίσκεται κατά μέσο όρο πάνω από το 75% τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Σημείωσε πάντως, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Κρήτη, ότι δεν έχουν αυξηθεί οι διασωληνωμένοι ενώ οι νοσηλείες είναι στο 30-40% της δυναμικότητας.
Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι στο τέταρτο κύμα όλοι θα έρθουμε σε επαφή με τον ιό, αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων. «Ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους αυτή τη φορά, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μηδενός εξαιρουμένου» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι οι εμβολιασμένοι «θα έρθετε σε επαφή αλλά δε θα μολυνθείτε αν δε, μολυνθείτε, έχετε 100% πιθανότητα υπέρ σας να μην πάθετε κριτική σοβαρή νόσο, πνευμονία του ιού, νοσηλεία διασωλήνωση ή απώλεια ζωής».
Δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή ότι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται είναι στο 2-5% των ασθενών. «Είναι οι εξής κατηγορίες: ασθενής που παίρνει ανοσιολογικά φάρμακα και υπερήλικες με πολλά υποκείμενα νοσήματα, και στις δυο περιπτώσεις το ανοσολογικό τους σύστημα δεν απάντα ιδανικά. Έχουμε ευθύνη να τους προστατέψουμε με εμβολιασμούς και μετρά προστασίας».
Όπως εξήγησε «είχαμε μιλήσει από την περασμένη εβδομάδα για 300 εισαγωγές την ημέρα περίπου τέλος Ιουλίου – αρχές Αύγουστου, ήδη βαδίζουμε στις 180, επομένως επαληθεύεται το μοντέλο ότι θα έχουμε περίπου 300 νέες εισαγωγές την ημέρα και σε επίπεδο δεκαημέρου θα έχουμε 3000 καινούργιους νοσηλευόμενους νέους αποτελούν το 50 με 60% της συνολικής ισχύος σε κλίνες COVID στην Ελλάδα». «Οι νοσηλευόμενοι επειδή είναι νέοι έχουν γρήγορη ανάκαμψη όταν μπαίνουν στο νοσοκομείο» επισήμανε ο Νίκος Τζανάκης.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-1: Ο Δικέφαλος είναι εδώ – Με θωρηκτό Ντιαγέ και super sub Σορετίρε νίκησε την Ένωση και αναπνέει
- Ο Φλάβιο Μπολσονάρο μετά την εκλογική του ήττα δραπέτευσε στο Μαϊάμι και ευχαρίστησε τον πρόεδρο Τράμπ – Δηλώνει «ηγέτης της Βραζιλίας»
- Καιρός: Πάνω από 100 χιλιοστά βροχής σε Μαγνησία και Σποράδες – Πλημμύρες και αποκλεισμένοι δρόμοι σε Σκιάθο και νότιο Πήλιο (βίντεο)
- «Σύγκρουση»: Το νέο ερωτικό – δικαστικό θρίλερ του MEGA – Πρεμιέρα Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 22:10
- ΕΡΤnews: Πρεμιέρα νέου κύκλου – «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Όλυμπος» – Πέμπτη 29.10.2026
- Παναθηναϊκός – Άρης 2-1: Ραστόντερ… εξ ουρανού, λύτρωσε τον Παναθηναϊκό στο φινάλε!
- Φαίη Σκορδά: Βίντεο από τη μετακόμιση στο νέο σπίτι με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αθανασιάδη
- Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: To πάρτι που έκανε για τη γιορτή της – Στην παρέα της ο Σπύρος Μπιμπίλας – Φωτογραφίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook