Από την Ελληνική Αστυνομία σχηματίστηκε η πρώτη δικογραφία σε βάρος συνδικαλιστή - προέδρου ομοσπονδίας εργαζομένων, γιατί παραβίασε τους κανόνες για τις δημόσιες συναθροίσεις...

Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, η κατηγορία που του αποδίδεται είναι ότι δεν υπάκουσε στις υποδείξεις του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛ.ΑΣ., ώστε η κινητοποίηση των εργαζομένων στην οποία ηγείτο να γίνει στα όρια που είχαν ορίσει οι αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικρής έκτασης επεισόδια.

Η δικογραφία συντάχθηκε στις 15 Ιανουαρίου από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. και αφορά τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκο, που ηγείτο – στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου – συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας τότε την άμεση μόνιμη πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων, λόγω και των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία.

Η κίνηση της κατάληψης του οδοστρώματος από τους συγκεντρωμένους, πέρα από τα όρια δηλαδή που είχε θέσει η ΕΛ.ΑΣ., οδήγησε στην άμεση επέμβαση των παρευρισκόμενων αστυνομικών.

Η δίωξη εναντίον του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ αφορά το αδίκημα της απείθειας.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πριν από μερικές μέρες δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα ακολουθήσει τις προσταγές της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων..

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook