Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Την ίδια ώρα η περιοχή Σούλι κοντά στην Πάτρα, έχει εκκενωθεί, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια.

Oι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.
Την ίδια ώρα η περιοχή Σούλι έχει εκκενωθεί, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια. Στην περιοχή βρίσκεται ο δήμαρχος Πατρέων μαζί με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για να συντονίσουν το έργο των εργαζομένων στο Δήμο που με μηχανήματα έχουν ριχτεί στη μάχη με τη φωτιά

Oι φλόγες τύλιξαν και τον οικισμό Ρομά στον Ριγανόκαμπο. Οι Ρομά όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα παρά την εντολή εκκένωσης προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με τους κουβάδες στα χέρια.

Νεότερες πληροφορίες του dete.gr αναφέρουν οτι τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Σούλι και σπεύδει το ΕΚΑΒ. Να θυμίσουμε ότι είναι το δεύτερο συμβάν σήμερα, μετά τη λιποθυμία πυροσβέστη στη φωτιά της Δροσιάς, που συνεχίζει να καίει.

Την ίδια ώρα η φωτιά καίει στο πάνω μέρος της Εγλυκάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί να γίνει εκκένωση οικιών που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό και στο κλαμπ του τένις, στο οποίο και έχει στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων. Παρούσα η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους στην περιοχή.

Στον Ριγανόκαμπο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, το οποίο τροφοδοτεί με νερό το μεγαλύτερο μέρος της Πάτρας. Ο Δήμαρχος σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής ζητούσε να σταλούν άμεσα δυνάμεις για να αποφευχθεί ο κίνδυνος η φωτιά να μπει στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, κάτι που θα άφηνε όλη την Πάτρα χωρίς νερό!

Έκλεισε η μεγάλη Περιμετρική στο ύψος των Μποζαϊτικων ενώ όπως αναφέρει το dete.gr χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών.

Δείτε εδώ και το ρεπορτάζ και για την πυρκαγιά και στη Δροσιά Αχαΐας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook