Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Εύβοια, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις...

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση στον οικισμό Κουρκουλοί, που είχε εκκενωθεί νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κάτοικοι του Σκεπαστού έλαβαν μήνυμα από το 112 λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι για να εκκενώσουν και αυτοί τις οικίες τους.

Νωρίτερα τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να σηκωθούν λόγω του πυκνού καπνού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις 6.30 το πρωί αποφασίστηκε να αυξηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα στα 32 τουλάχιστον, «ενώ διατίθεται η μέγιστη δύναμη σε υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών».

Για τεράστιο πύρινο μέτωπο περιμετρικά της λίμνης της Εύβοιας, μήκους 12 με 13 χιλιομέτρων, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Όπως επισήμανε, έχουν εκκενωθεί 10 οικισμοί και έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα, δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από οικισμούς.

Τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί μέχρι στιγμής στο δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αργύρης Λιάσκος, κάνοντας παράλληλα εκκλησιά για εναέρια μέσα καθώς η φωτιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη.

Το πρωί ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός έκανε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στην Εύβοια, όπου η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται. Δείτε εδώ αναλυτικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook