Οι αρχές ζητούν να εκκενωθούν το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, η Μαυροσουβάλα, το Μήλεσι και το Λεβίδι, ενώ ήδη εκκενώθηκε η Μαλακάσα

Δυστυχώς αυτό που φοβούνταν όλοι και προσπαθούσαν να αποφύγουν, δηλαδή το να περάσουν οι φλόγες την Εθνική Οδό, στο ύψος της Μαλακάσας, συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, μετά κι από την αναζωπύρωση που προκλήθηκε λόγω των πολλών σπινθήρων.

Οι αρχές ζητούν να εκκενωθούν το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, η Μαυροσουβάλα, το Μήλεσι και το Λεβίδι, ενώ ήδη εκκενώθηκε η Μαλακάσα.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΛΗΦΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΜΗΛΕΣΙ, ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑ, ΜΠΑΦΙ, ΛΕΒΙΣΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.Γιασημάκης Γιώργος Πολιτική Προστασία

Posted by Δήμος Ωρωπού Municipality of Oropos on Friday, August 6, 2021

Αστυνομικοί με πυροσβεστήρες στα χέρια, πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη να μην περάσει η φωτιά στην απέναντι πλευρά της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Οι μεγάλες δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, με τη βοήθεια μηχανημάτων προσπαθούν να φτιάξουν αναχώματα για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι εστίες που υπάρχουν στην περιοχή κατευθύνονται προς τα ήδη καμένα.

Κόλαση φωτιάς στην Αττική: Στις φλόγες Μαλακάσα – Βαρυμπόμπη – Άγιος Στέφανος – Αφίδνες

Εικόνες αποκάλυψης καταγράφονται στη Βαρυμπόμπη με το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται συνεχώς και μαύρο σύννεφο καπνού να έχει καλύψει τον ουρανό.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να την περιορίσουν.

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπως και οι Θρακομακεδόνες έχουν εκκενωθεί, καθώς το απόγευμα εστάλη σχετικό μήνυμα από το 112. Επίσης, ξέσπασε νέο μέτωπο στη Μαλακάσα.

Εξαιρετικά δύσκολη νύχτα αναμένεται για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τους πολίτης της Βόρειας Αττικής που έχουν πληγεί από τις τεράστιες φωτιές που εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη και δεν φαίνεται να μπορούν να ελεγχθούν σύντομα.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός πως η φωτιά έχει φτάσει στην Εθνική Οδό στο ύψος της Μαλακάσας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν την «περάσει» όπως συνέβη και χθες.

Τα πύρινα μέτωπα στην Αττική

Τα μέτωπα που απασχολούν κυρίως τους επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής είναι τρία.
Πρώτο η μεγάλη αναζωπύρωση που έγινε το απόγευμα στη Βαρυμπόμπη και κατευθύνεται προς τα πρώτα σπίτια των Θρακομακεδόνων, οι οποίοι εκκενώθηκαν νωρίτερα, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά την περιοχή.

Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή, που εκκενώθηκε προληπτικά το προαναχωρισιακό κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Μέτωπο δεύτερο: Άγιος Στέφανος
Το δεύτερο μέτωπο που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις είναι αυτό που μαίνεται από τη νύχτα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Οι φλόγες είναι μέσα στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων, όπου έχουν κάψει σπίτια και φτάνουν στις παρυφές της Σταμάτας.

Από την άλλη πλευρά καίνε περιμετρικά τη λίμνη Μαραθώνα και κατευθύνονται προς Καλέτζι. Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις προς το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι.

Μέτωπο τρίτο: Αφίδνες

Σε πλήρη εξέλιξη κυρίως με ενεργές εστίες σε όλη την έκτασή του είναι το τρίτο μέτωπο στις Αφίδνες που φτάνει μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Μεγάλη ανησυχία όμως, προκαλεί στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα πάνω από το νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων, η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση καίει αυτή την ώρα δασική περιοχή στη βουνοκορφή του Ποικίλου όρους και απειλεί να κατέβει προς την Πετρούπολη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook