Σε mini lockdown οδηγείται, απ’ ότι όλα δείχνουν, το Ηράκλειο, μετά και την αυξητική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού και τη μετάλλαξη Δέλτα που «καλπάζει» στο νησί.

Σύμφωνα με το τοπικό cretapost η απόφαση είναι ειλημμένη ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα έχουν γίνει μέχρι αύριο από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η απόφαση δεν είναι επίσημη όμως η πληροφόρηση που έχει διαρρεύσει στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι η κυβερνητική τηλεδιάσκεψη που έγινε, οδήγησε σε αυτά τα συμπεράσματα και ως εκ τούτου άλλο ένα lockdown, μικρής εμβέλειας, είναι μονόδρομος για το Ηράκλειο.

«Στην Κρήτη οι συνάδελφοι από το Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ανακοινώνουν κάθε βδομάδα τα αποτελέσματα και βλέπουμε όντως ότι έχουμε αύξηση στο ιικό φορτίο. Η διασπορά συνεχώς αυξάνεται και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα κρούσματα. Αυτό δεν αναμένεται να αναστραφεί το επόμενο διάστημα, αφού οι επισκέπτες θα αυξάνουν στο νησί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Θα αρχίσει να μειώνεται μετά», ανέφερε νωρίτερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης σχολιάζοντας την αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη, σημειώνοντας πως συμπεριλαμβάνεται στα επιβαρυμένα νησιά.

Δεν αποκλείεται πάντως, ανάλογα μέτρα να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Σε ότι αφορά τα μέτρα, όπως φαίνεται, θα ισχύσουν, αυτά που εφαρμόζονται τώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Ειδικότερα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 μέχρι τις 06:00
Λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος:
• αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο
• φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών
• μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:
– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως συναυλίες, live πάρτι, εμποροπανήγυρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για οικογένεια έως 6 άτομα.

Αναστολή οικοδομικών εργασιών

Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες και γάμους με την παρουσία έως 9 ατόμων και τέλεση λειτουργιών μόνο από λειτουργούς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook