Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Γορτυνία – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα
Ακόμη μία ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς έδωσαν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές και ταυτόχρονα να αποτρέψουν την εκ νέου δημιουργία πύρινου μετώπου.
Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρούσαν ακόμα και σε δύσβατα σημεία της ορεινής Γορτυνίας, ενώ στη γειτονική περιοχή του όρους Μαινάλου είχαν δημιουργηθεί από τα μηχανήματα έργου οι αντιπυρικές ζώνες, για να μην πλησιάσει η φωτιά.
Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, μαζί με τους πυροσβέστες πάλευαν και κάτοικοι, οι οποίοι, με όποια δικά τους μέσα διέθεταν, βρίσκονταν κοντά στους οικισμούς ώστε να προστατεύσουν σπίτια και άλλα οικήματα, που δεν έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.
Εν τω μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ το γεγονός ότι τα ελικόπτερα μπορούν να κάνουν υδροληψία από τον ποταμό Λάδωνα, τους επιτρέπει να κάνουν συχνές ρίψεις νερού.
Παράλληλα, στην Ηλεία, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας, συγκεκριμένα σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ώστε να μην περάσει η φωτιά που καίει στη Γορτυνία. Επίσης, πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας σε περιοχές όπου έκαιγαν μικρές εστίες φωτιάς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μάρω Κοντού: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο “Αττικόν” (Βίντεο)
- Δράμα: Με σιδερολοστό και 8 μαχαιριές ο αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγο του πριν αυτοκτονήσει – Του είχε ζητήσει να χωρίσουν (βίντεο)
- Τραγωδία στην Κόνιτσα : Γείτονας των τεσσάρων αδερφών που απανθρακώθηκαν μέσα στο κοντέινερ περιγράφει πως ζούσαν (βίντεο)
- Δήμος Σερβίων: Χορηγεί €5.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα εγκατασταθεί εκεί και €10.000 για κάθε παιδί που θα γεννηθεί στην Ελάτη
- Νόμοι της Καρδιάς – Νέα ξένη σειρά έρχεται στον ΣΚΑΪ
- Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,3% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Δεύτερος με διαφορά 9,1 μονάδων ο Τσίπρας, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, στην 4η θέση η Καρυστιανού
- Δράμα: Αστυνομικός δολοφόνησε με τρείς μαχαιριές τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε – Το 10χρονο παιδί της οικογένειας ειδοποίησε την Αστυνομία
- Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος – Tην Τρίτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook