Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το πρωί στην Κερατέα, με την φωτιά να έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα, καθώς το μέτωπο πλέον εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα με τις φλόγες να φτάνουν μέχρι και τα 50 μέτρα ύψος.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες των Δήμων.

Έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Παράλληλα, έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση 4 οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος, Δημολάκι) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

«Στον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στον οικιστικό ιστό και τον Εθνικό Δρυμό» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάχη για τον εθνικό δρυμό Σουνίου

Οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούν να σώσουν από τη μια τον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου και από την άλλη να μην επιτρέψουν στις φλόγες να μην περάσουν στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ελήφθη η απόφαση για προληπτική εκκένωση των οικισμών Μετόχι και Μεγάλα Πεύκα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαρωνικού, υπάρχει ένα νέο μεγάλο μέτωπο σε συνέχεια του προηγούμενου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα πρώτα χωριά του οικισμού Άγιος Κωνσταντίνος.

«Το μέτωπο είναι μεγάλο, ενιαίο και σε ένταση, γιατί βρίσκεται σε δάσος και φυσάει δυνατός βοριάς», λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και συνεχίζει: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι ριπές πρέπει να φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μην πλησιάζει γιατί είναι επικίνδυνο. Τα οχήματα να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας και να μην κατευθύνονται προς τον δρόμο Αγίου Κωνσταντίνου-Αναβύσσου, γιατί είναι κλειστός».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως η φωτιά βρίσκεται πέριξ του οικισμού του Αγίου Κωνσταντίνου ενώ απέχει αρκετά ακόμα από τον Εθνικό Δρυμό. Επίσης όπως δήλωσε δεν έχει παραδοθεί στις φλόγες κάποιο σπίτι και έχουν αναφερθεί μόνο ζημιές σε αυλές.

Αγνοείται μία ηλικιωμένη

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα αγνοείται σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

«Καμιά δεκαριά σπίτια που βλέπω εγώ πάνω στην κορυφή που είμαστε εδώ πέρα τώρα καίγονται και έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι. Δεν υπάρχουν μέσα με εξαίρεση την μητέρα του κυρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως καταγγέλλει μάλιστα η πυρκαγιά στην πολύπαθη Λαυρεωτική ξεκίνησε από εμπρησμό.

«Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό ήταν ένα πεζό άσπρο, που έβαλε σε έναν κάδο απορριμμάτων και ξέφυγε η φωτιά μετά. Το είδε οδηγός του δήμου» είπε ο ίδιος.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες των Δήμων.

«Έχει απλωθεί η φωτιά από την χαμηλή βλάστηση πάει με κατεύθυνση προς τον Εθνικό Δρυμό έχει απλώσει. Προσπαθούν τα εναέρια μέσα. Και προσπαθούμε γιατί ο κύριος στόχος είναι να μην απλωθεί στον εθνικό Δρυμό και έχουμε ανεξέλεγκτη κατάσταση λόγω του ανέμου» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Την ίδια ώρα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό ‘Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς ‘Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook