Με μήνυμα που εστάλη από το 112 οι κάτοικοι των των οικισμών Θέα Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Άγιος Σωτήρας ή Παλαιοκούνδουρα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Μάνδρα

Την αισιοδοξία του ότι με δεδομένο ότι σήμερα δεν αναμένονται ισχυροί άνεμοι, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα καταφέρουν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε χθες στα Βίλια και βρίσκεται σε εξέλιξη, εξέφρασε στον ΣΚΑΙ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης.

Τόνισε ότι συμφωνά με την ΕΜΥ αναμένονται άνεμοι 3, 4 μποφόρ.

Σημείωσε πάντως ότι πρόκειται για μεγάλη φωτιά με πολύ μεγάλο μέτωπο.

Ο κ Κόκκαλης τόνισε πως όλη τη νύχτα μηχανήματα της περιφέρειας δημιουργούσαν αντιπυρικές ζώνες.

Νωρίτερα  (06.23) με μήνυμα που εστάλη από το 112 οι κάτοικοι των των οικισμών Θέα Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Άγιος Σωτήρας ή Παλαιοκούνδουρα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Μάνδρα, ενώ έχουν εκκενωθεί από χθες – για προληπτικούς λογούς – πάνω από δέκα οικισμοί. Πρόκειται για τους οικισμούς Βένιζα, Παλαιοχώρι, Άγιος Γεώργιος, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

«Αν βρίσκεστε στην Θέα Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Άγιος Σωτήρας ή Παλαιοκούνδουρα εκκενώστε τώρα προς  Μάνδρα, δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Την ίδια στιγμή εκκενώθηκαν προληπτικά η Μονή της Παναγίας Φανερωμένης που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πατέρας καθώς και το γηροκομείο του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook