Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στα Βίλια – Ακούστηκαν εκρήξεις μέσα στη νύχτα
Για ένα ακόμη βράδυ η ευρύτερη περιοχή των Βιλίων βρίσκεται στις φλόγες. Η πυρκαγιά καίει στο δήμο Μάνδρας στο σημείο Τιτάν. Ακριβώς απέναντι μαίνεται η φωτιά στη περιοχή Καραούλι,όπου ανεφοδιάζονται τα εναέρια μέσα, τα οποία ξεκίνησαν να επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η φωτιά έχει κατέβει χαμηλά προς τον οικισμό Θέα όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν κάποιοι οικισμοί και μια επιχείρηση.
Τέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς. Καλύτερη η κατάσταση στο Παλαιοχώρι. Καραούλι, Παλαιοκούνδρα, Άγιος Γεώργιος και το γνωστό πλέον μέτωπο που καίει όλες αυτές τις μέρες στο Όρος Πατέρας.
Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.
Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 Ε/Π και 5 Α/Φ (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.
Επί ποδός όλη τη νύχτα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, όπως χωματουργικά και υδροφόρες για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Η Αστυνομία σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πηγαίνει πόρτα-πόρτα σε σπίτια ζητώντας από τους κατοίκους να εκκενώσουν τη περιοχή Τιτάν που βρίσκεται μεταξύ Παλαιοχωρίου και Άγ. Σωτήρας.
Πρόκειται για πευκόφυτο οικισμό με τις φλόγες να έχουν κατέβει πολύ χαμηλά και κινούνται προς τη περιοχή λόγω της φοράς του ανέμου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις από άγνωστο σημείο. Στη περιοχή Καραούλι περνάνε περιπολικά ζητώντας από τον κόσμο να εκκενώσει το σημείο.
Αυτή την ώρα επικρατεί άπνοια στη περιοχή, ωστόσο, ανά διαστήματα υπάρχουν κάποιες ριπές ανέμου που μετακινούν τις φλόγες σε διάφορα σημεία. Η φωτιά έχει φουντώσει στη περιοχή Θέα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο στο βουνό.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μάρω Κοντού: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο “Αττικόν” (Βίντεο)
- Δράμα: Με σιδερολοστό και 8 μαχαιριές ο αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγο του πριν αυτοκτονήσει – Του είχε ζητήσει να χωρίσουν (βίντεο)
- Τραγωδία στην Κόνιτσα : Γείτονας των τεσσάρων αδερφών που απανθρακώθηκαν μέσα στο κοντέινερ περιγράφει πως ζούσαν (βίντεο)
- Δήμος Σερβίων: Χορηγεί €5.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα εγκατασταθεί εκεί και €10.000 για κάθε παιδί που θα γεννηθεί στην Ελάτη
- Νόμοι της Καρδιάς – Νέα ξένη σειρά έρχεται στον ΣΚΑΪ
- Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,3% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Δεύτερος με διαφορά 9,1 μονάδων ο Τσίπρας, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, στην 4η θέση η Καρυστιανού
- Δράμα: Αστυνομικός δολοφόνησε με τρείς μαχαιριές τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε – Το 10χρονο παιδί της οικογένειας ειδοποίησε την Αστυνομία
- Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος – Tην Τρίτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook