«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι κυρίαρχη παντού", είπε ο Χαράλαμπος Γώγος κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και την εξάπλωση του κορωνοϊου.

Η καθιερωμένη ενημέρωση έγινε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπο Γώγο, για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, τις μεταλλάξεις και την πορεία των εμβολιασμών.

Έχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα και είμαστε μακριά από τον έλεγχό της, ανέφερε, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει επικρατήσει παντού, είναι πολύ μεταδοτικό στέλεχος και απειλεί τους ανεμβολίαστους.

Τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά και για το στέλεχος Δέλτα, είπε ο καθηγητής.

Επίσης, η χρήση των μέτρων προστασίας είναι αναγκαία για την μείωση της διασποράς, υπογράμμισε ο κ. Γώγος.
Συνεχή αύξηση εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια με τον δείκτη θετικότητας να κυμαίνεται στο 3 με το 4%.

Είπε, ότι πάνω από 80% έφτασε η παραλλαγή Δέλτα και έκανε λόγο για νόσο των νέων στην παρούσα φάση, ωστόσο παρατηρείται μία μετατόπιση προς μεγαλύτερες ηλικίες.

Λίγο αργότερα αναφέρθηκε στις νοσηλείες στα νοσοκομεία. «Έχουμε τη μικρότερη αναλογία διασωληνωμένων και θανάτων σε σχέση με τα υψηλά κρούσματα. Τα εμβόλια παίζουν κεντρικό ρόλο. Παρότι τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά, δεν είναι τέλεια, όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια. Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές χώρες μπορεί να συντελέσει στη δημιουργία νέων μεταλλάξεων», είπε.

Ο κ. Γώγος απηύθυνε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν, ενώ ο κ. Κοντοζαμάνης αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα είπε: «Είμαστε ευγνώμονες και εκτιμούμε το έργο των υγειονομικών μας. Για όσους δεν εμβολιαστούν, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί δεν επιτρέπει μισόλογα και αστερίσκους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook