Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που κατακαίει για πέμπτη ημέρα την περιοχή των Βιλίων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται αυτήν την ώρα οικισμοί. 

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, όλες οι δυνάμεις (από το πρωί άρχισαν να επιχειρούν εκ νέου τα εναέρια μέσα) έχουν επικεντρωθεί στο μέτωπο της πυρκαγιάς που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα. Σκοπός είναι να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς στον κάμπο των Μεγάρων. 

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 166 οχήματα. Στη περιοχή βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες 143 Πολωνοί πυροσβέστες με 46 οχήματα στα Βίλια.

Οι φλόγες καίνε παρθένο δάσος, είναι δύσκολο να ελεγχθούν από τις επίγειες δυνάμεις και αναμένεται η συνδρομή των εναέριων μέσων που θα ξεκινήσουν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Τα προηγούμενα 24ωρα η φωτιά έκαψε στο πέρασμά της έκαψε σπίτια και αποθήκες, που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος, στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι και Πανόραμα.

 Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή που αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν ενεργές καύσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται από επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και κατοίκους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook