Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στα Βίλια, καθώς ξέσπασε νέα εστία φωτιάς. Δύο οικισμοί έχουν εκκενωθεί.

«Ένα καινούριο μέτωπο καίει στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και προχωράει στην κοινότητα Βιλίων. Επιχειρούν όσο μπορούν τα πτητικά μέσα, γιατί υπάρχουν ισχυροί άνεμοι. Πιθανότατα η φωτιά θα ξαναγυρίσει στα καμένα», είπε η Ευαγγελία Κουτσοδήμα, Αντιδήμαρχος Μάνδρας.

Στα πρώτα σπίτια του οικισμού Προφήτης Ηλίας έφτασαν οι φλόγες από τη φωτιά που κατακαίει και πάλι τα Βίλια.

Ορισμένα σπίτια στον Προφήτη Ηλία έχουν ήδη καεί, ενώ μετά τις 3 το μεσημέρι υπήρξε αναζωπύρωση στο σημείο.
Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο στην περιοχή Κάζα οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι, και στο δυτικό κομμάτι δίνεται μάχη αυτή τη στιγμή να μην επεκταθεί σε Κιθαιρώνα και Βίλια, ενώ προς το παρόν δεν κινδυνεύουν τα Βίλια.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο που μίλησε στον ΣΚΑΪ «η φωτιά καίει παρθένο δάσος και η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια, έχει ήδη αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο και πνέουν ισχυροί άνεμοι. Μέσα σε μια εβδομάδα επαναλαμβάνεται μια τραγική ιστορία για τη δυτική Αττική». Όπως είπε, μάλιστα, το μέτωπο έχει ήδη πάρει έκταση μήκους 1,5-2χλμ.
Στο σημείο επιχειρούν πλεον 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι  στην περιοχή της Κάζας.

Από το 112 έχει σταλθεί μήνυμα εκκένωσης για την Κάζα και τον Προφήτη Ηλία. Η φωτιά έχει ξεσπάσει στο δρόμο προς τις Ερυθρές και κατεθυύνεται μέσα στο πυκνό δάσος.

Υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαγορεύουν τη διέλευση των οχημάτων στην περιοχή.

Έξω από τα Βίλια έχει στηθεί μία ζώνη άμυνας από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για να μπορέσουν να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο που πέρασε τη μία πλευρά του δρόμου.

Το βίντεο από το δελτίο του MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook